День Фізичної Культури та спорту. Як це було?

9 вересня – День Фізичної Культури та спорту в Україні. В честь святкування у Києві на Контрактовій площі відкрили «Містечко здоровʼя», де зібрали понад понад 40 спортивних федерацій.

Протягом дня можна було познайомитись з кожним видом спорту ближче: атлети готували показові номери чи навчали базових правил. Так за вечір себе можна було спробувати у веслуванні на каное, стрільбі з лука, баскетболі, настільному тенісі, керлінгу, футболі 3х3, почати опановувати роликовий спорт чи зрозуміти правила спортивного орієнтування.

Федерація хокею також приєдналась до святкування. Спільно з ДЮСШ «Вершина» охочі могли навчитись правильно тримати ключку та закинути свою першу шайбу. Такою нагодою скористались й відомі спортсмени, серед яких фристайліст Олександр Абраменко, фехтувальниця Ольга Харлан та з команда з художньої гімнастики у групових вправах.

«Хокей мені дуже подобається. Захоплююсь мужністю хокеїстів, оскільки це контактне і небезпечне заняття. Я спробував закинути шайбу, коли бачиш це по телевізору вважається, що це якось легко, а насправді не дуже», — каже після своєї спроби Олександр Абраменко.

Окрім активної програми від федерацій, гості могли почути виступи міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта, олімпійської чемпіонки Ольги Харлан, а також стали учасниками нагородження кращих спортсменів та юних спортсменів місяця. Кращою спортсменкою серпня визнали чемпіонку світу зі стрибків у висоту Ярославу Магучіх, а кращим юним спортсмена став Микита Юданов, чемпіон світу із дзюдо серед кадетів до 18 років, вагова категорія до 90 кг. Свою нагороду як кращий юний спортсмен червня після періоду змагань за кордоном зміг отримати Кірілл Болюх — дворазовий чемпіон Європейських Ігор 2023 зі стрибків у воду.

«Я пишаюсь представляти Україну на міжнародній арені як і кожен з наших спортсменів. Наша місія — показувати всьому світові, хто така насправді країна-агресорка», — завершує Ольга Харлан офіційну частину вечора. Фехтувальниця також дякує всім, хто прийшов і всім небайдужим до спорту українцям, кожен її виступ та виступи інших українських спортсменів для вас завдячуючи Силам Оборони України.

Вас може зацікавити