Данило Коржилецький перебирається в Канаду і виступатиме за «Бандитів»

19-річний український нападник Данило Коржилецький продовжить заокеанську кар’єру в канадській Юніорській хокейній лізі Альберти (AJHL), за клуб «Брукс Бандітс». Контракт розрахований на один сезон.

Данило – вихованець київського «Сокола». В 2017-2020 роках він готувався в системі словенського «Бледа», а в Україну, у рідний «Сокіл», повернувся на початку 2021 року і допоміг киянам спершу стати віце-чемпіонами України, потім виграти Кубок України-2022 і долучився до чемпіонства в незавершеному попередньому сезоні.

За океан Коржилецький перебрався цьогоріч у лютому і провів рештку сезону у NAHL за клуб «Амарілло Вранґлерз». У 23-х матчах він закинув 7 шайб і віддав 11 передач.

Тепер Данило переїжджає в Канаду, в команду, яка у попередньому сезоні стала чемпіонкою країни серед юніорів.

«Зі мною зв’язувалася велика кількість команд з CHL, – розповідає Данило. – З цікавими пропозиціями, але відмовився від них, бо потім не зможу виступати за колледж. Натомість команда «Брукс Бандітс» – найкраща в Канаді за відсотком потрапляння гравців у NCAA. Також були варіанти з переходом в один із клубів USHL, але з огляду на певні причини найоптимальнішим для мене зараз є перехід у «Брукс Бандітс».

Додамо, що торік у грудні Данило Коржилецький виступав на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В в складі молодіжної збірної України. У 5 матчах він закинув 5 шайб і віддав 9 передач. Цьогоріч у лютому Данила збирався переглянути на зборі національної збірної в Палаці спорту Вадим Шахрайчук. Але «завадив» переїзд у США.

Вас може зацікавити