«Будемо разом просувати хокей й сподіваюсь, що не один сезон». FAVBET – титульний спонсор чемпіонату України

У вівторок, 26 вересня, разом з титульним спонсором чемпіонату України Федерація хокею презентувала FAVBET-лігу — оновлену боротьбу за чемпіонський титул.

«Минулий сезон багато чому нас навчив, ми здобули необхідний досвід, аби сказати, що в цьогорічному чемпіонаті ми готові до всього, — починає своє вітальне слово Георгій Зубко. — Та окрім власного досвіду маємо радість мати титульного партнера чемпіонату України з хокею, а саме українську іGaming-компанію FavBet».

Як і анонсувалось раніше, боротиметься за титул чемпіона цього року 6 команд: «Сокіл», «Кременчук», «Дніпро», «Харківські Берсерки» й два новачки — «Тризуб» та «Київ Кепіталз». Сам чемпіонат 2023/24 матиме назву FAVBET-ліга.

Про підтримку хокею та спорту загалом розповів більше голова спортивного маркетингу FAVBET Денис Якимов: «Компанії вже понад 24 роки, ми весь час були в спорті, проте більшість часу були сфокусовані на футболі. Але після лютого 22 року й коли це стало можливим ми почали повертатись до партнерства з різними видами спорту. Здається, що ми дуже довго до цього йшли, та все ж почали співпрацювати з хокеєм. Будемо разом просувати хокей й сподіваюсь, що не один сезон».

Після чого пану Якимову, як обличчю FAVBET на заході, вручили іменну джерсі з лого Ліги та першим номером: «Для вас, як для нашого генерального партнера та титульного спонсора, тільки перший номер», — наголошує пан Зубко.

Варто зазначити, що також оголосили про початок та регламент проведення цьогорічного чемпіонату. Розпочинаємо боротьбу за титул 1 жовтня. Загалом протягом регулярного сезону команди проведуть по 30 матчів. У березні плей-оф й наприкінці місяця або ж на початку квітня дізнаємось нового чемпіона України.

Окрім федерації та титульного спонсора, на пресконференції були представлені пʼять із шести клубів: Сергій Бабинець представляв «Сокіл», Віталій Лялька — «Кременчук», Євгеній Зик — «Тризуб», Ярослав Панченко — «Київ Кепіталз» та Єгор Безуглий — «Харківські Берсерки». Не вистачало лише «Дніпра», та команда вирішила не порушувати свій цілісний тренувальний процес. Гравці розповіли про підготовку та очікування від нового сезону.

«Можу сказати, що з приходом нового тренера, в команди виріс і тренувальний процес, і тактична підготовка, тому я впевнений, що «Сокіл» буде тільки кращий у всіх аспектах: і фізично, і ментально, і психологічно», — підсумовує передсезонну підготовку «Соколу» Сергій Бабинець.

«Дякую за запрошення та за те, що кожен із вас прийшов. Ми поважаємо журналістів, саме завдяки вам та нашим вболівальникам ми граємо сьогодні. Щодо задач на сезон, то керівництво поставило найамбітніші, колектив налаштований на кожну гру та виконання поставлених керівництвом задач», — доповнює про «Кременчук» Віталій Лялька.

Проте якщо про передсезонку всіх команд ми чули протягом більшої частини літам то про шосту команду «Тризуб» не знали практично нічого. Завісу прочинив Євгеній Зик: «Скажу так, якщо більшість команд почало свою підготовку спочатку літа, то наша підготовка загалом складалась з того, що ми знали, що станемо шостим учасником. На жаль, наші тренування зараз нерегулярні, та ми готуємось до цього сезону на кожному, а також завдяки Кубку України. Думаю, що першим матчем з «Дніпром» ми змогли показати, що у нас багато напрацювань».

Протягом сесії з запитань-відповідей, журналістів зацікавила підготовка «Дніпра» та ситуація з одеським Палацом Спорту, проте президент Федерації запевнив, що відповідно до розкладу Палац зможе прийняти перший запланований матч. Також активне обговорення викликає питання допуску вболівальників та трибуни, та ситуація залишається незмінною: спортивні змагання проводяться без глядачів. Згадали про оголошення «Берсерками» влітку підписання першого легіонера казахстанського нападника Георгія Обухова, якого цього сезону ми так і не побачимо, повернення з закордонного чемпіонату в Україну нападника «Кепіталз» Ярослава Панченка, творення логотипа хокейного клубу «Тризуб» та боротьбу «Сокола» на прийдешньому Континентальному Кубку.

Таким чином, журналісти та вболівальники змогли почути про початок та регламент FAVBET-ліги, а також з перших вуст про підготовку команд до сезону та поставлені перед ними завдання керівництвом. Чекаємо початку сезону, аби не пропустити шлях до титулу Чемпіона України сезону 2023/24.

 

Вас може зацікавити