Анонс матчів 3 лютого

Перед Олімпійським кваліфікаційним турніром відбудуться матчі 20-го туру національного чемпіонату. Центральний поєдинок туру та й місяця загалом відбудеться у Дружківці, де лідери змагання – «Донбас» та «Дженералз» – зустрінуться між собою. Важливий, якщо не ключовий, матч з точки зору боротьби за місце у плей-офф відбудеться у Білій Церкві між «Білим Барсом» та «Витязем». Цікавою обіцяє вийти дуель між «Компаньйоном» та «Юністю». І лише у парі ХК «Кременчук» – «Рапід» фаворит матчу є очевидним.

До вашої уваги анонс матчів двадцятого туру чемпіонату України.

 

«Донбас» (Донецьк) – «Дженералз» (Київ)

3 лютого 2016 року

Арена «Альтаїр» (м. Дружківка, вул. Севастопольська, 5)

Початок матчу о 18:00

Відеотрансляція

Он-лайн


Центральний матч туру та всього лютого місяця: у поєдинку між «Донбасом» та «Дженералз» в черговий раз може змінитися лідер змагання. В усякому разі на це дуже розраховує Анатолій Степанищев зі своїми підопічними. Наразі триразовий чемпіон України відстає від основного конкурента на одне очко.

Вчора донеччан та киян приємно порадував харківський «Витязь», відібравши очко у ХК «Кременчук». Тепер дистанція між «генералами» та «Кременчуком» вимірюється двома повноцінними перемогами.

Протистоянням матчу має стати дуель двох голкіперів: Євгена Царегородцева та Едуарда Захарченка. З дуже великою долею вірогідності матч розпочнуть саме ці воротарі. Едуард вже відновився після операції на руці і відіграв на нуль дербі проти «Рапіда». Царегородцев же спробує зробити собі подарунок на день народження – в середу російському голкіперу виповниться 33 роки.

Цікаво буде спостерігати і за дуеллю провідних ланок атаки обох команд. Трійка Нікіти Буценка (цікаво хто ж цього разу складе компанію Нікіті та Сергію Бабинцю?), яка вирізняється надзвичайною результативністю, спробує довести невипадковість цифр у заліку бомбардирів. Хоча саме в матчах проти «генералів» Буценко та Бабинець проявили себе лише у виграному домашньому матчі (7:1).

Уявіть собі – за чотири матчі відразу 19 (!!!) гравців «Донбасу» набирали очки у матчах проти «Дженералз». У киян таких гравців лише восьмеро. У донеччан найкращими снайперами є Денис Петрухно та Олександр Журун, які відзначились по 2 рази. Захисники донеччан взагалі з гри закинули 4 з 9 шайб команди у ворота «генералів». У киян на рахунку захисників лише одна шайба – точний кидок Дмитра Толкунова. Та й явного бомбардира очних побачень немає. Зате і «випадкових» персонажів теж не проглядається – відзначаються виключно лідери колективу. 16 хвилин штрафу у цих іграх набрав захисник «Дженералз» Андрій Татаренко. Серед чинних гравців «Донбасу» найбільший показник у Віктора Захарова – 10 хвилин. 14 хвилин штрафу у поєдинках проти «генералів», включно із дисциплінарним штрафом, набрав Даніїл Скрипець, який у звітному матчі буде захищати кольори якраз столичного клубу.

 

ХК «Кременчук» (Кременчук) – «Рапід» (Київ)

3 лютого 2016 року

Арена «Айсберг» (м. Кременчук, вул. Київська, 77)

Початок матчу о 13:00

Відеотрансляція

Он-лайн


Відкриється тур матчем у Кременчуці, де місцевий хокейний клуб прийматиме столичний «Рапід». У жодному із чотирьох попередніх поєдинків між цими командами особливої інтриги не спостерігалося.

Навряд чи кияни зможуть створити сенсацію й цього разу. Тим більше, що підопічні Дмитра Підгурського будуть намагатися реабілітуватися за втрату очка у Харкові.

Цікаво як проявлять себе кандидати до складу національної збірної, що виступають у складі «Кременчука». З одного боку гравці спробують проявити себе з найкращого боку перед представниками тренерського штабу, а з іншого боку може зіграти свою роль бажання зекономити сили перед тренувальним табором збірної.

 

«Білий Барс» (Біла Церква) – «Витязь» (Харків)

3 лютого 2016 року

Арена «Білий Барс» (м. Біла Церква, вул. Молодіжна, 36)

Початок матчу о 19:00

Он-лайн


Ключовий поєдинок у контексті боротьби за місце у зоні плей-офф відбудеться у Білій Церкві.

Лише перемога команди господарів залишить їм шанси на місце серед четвірки найкращих. Хоча здобуте очко у матчі проти «Кременчука» та найсерйозніші налаштування гравців «Витязя» свідчать, що у цьому матчі фаворитом буде саме харківська команда.

Якщо вісім очок різниці між командами в турнірній таблиці трансформуються у 11, то з великою долею вірогідності можна буде говорити, що «Витязь» приєднається до «Дженералз», «Донбасу» та «Кременчука» у якості учасника другого етапу чемпіонату.

 

«Компаньйон» (Київ) – «Юність» (Харків)

3 лютого 2016 року

Льодова арена (м. Київ, вул. Шалет, 6)

Початок матчу о 20:00

Он-лайн


Закриє програму 20-го туру та змагальної програми першої половини лютого поєдинок між аутсайдерами чемпіонату.

Для «Юності», яка приїде до Києва з метою скорочення до мінімуму відставання від «Компаньйона», надзвичайно важливим буде знайти оптимальні зв’язки у задній лінії. Враховуючи всі нещодавні підписання захисників, Вадим Радченко досі не знайшов оптимальні поєднання оборонців.

«Компаньйон» у випадку перемоги зможе піднятися на одну сходинку в турнірній таблиці. При цьому гравці обох команд спробують проявити себе перед тренерським штабом юніорської збірної, якій у лютому брати участь в міжнародному турнірі в Польщі.


Вас може зацікавити