Анонс матчів 23-24 жовтня

Завтра матчем «Рапід» – «Білий Барс» відкривається п’ятий тур чемпіонату України.

Особливістю туру є те, що в усіх матчах грають виключно сусіди по турнірній таблиці (перша команда проти другої, третя проти четвертої і т.д.). Тому усі протистояння носитимуть принциповий характер і матимуть прямий вплив на розташування команд у турнірній таблиці після завершення туру.

Справжньою окрасою туру має стати протистояння лідерів чемпіонату – донецького «Донбасу» та київських «Дженералз», які наразі поділяють першу та другу сходинки в табелі про ранги.

Анонс усіх матчів п’ятого ігрового уїк-енду до вашої уваги.

 

«Дженералз» (Київ) – «Донбас» (Донецьк)

23-24 жовтня 2015 року

Палац спорту (м. Київ, Спортивна площа, 1)

Початок матчів о 18:30 та 15:00 відповідно

Он-лайн

Пряма трансляція


Центральний матч не лише туру, а й всього першого кола відбудеться цього уїк-енду у столиці. Місцевий клуб «Дженералз» разом із донецьким «Донбасом» спробують визначити одноосібного лідера чемпіонату. Наразі на горі турнірної таблиці двовладдя – команди відрізняються лише за різницею закинутих та пропущених шайб. Та й то не суттєво.

Обидві команди зазнали очкових втрат лише у протистоянні з хокейним клубом «Кременчук». Проте якщо «Донбас» може жалітися на долю та фатальне невезіння в кінцівці матчу, то «Дженералз» поступилися срібному призеру минулого чемпіонату абсолютно заслужено. Заради справедливості слід зауважити, що «Дженералз» поступилися «Кременчуку» у своєму першому матчі в сезоні. Тому із зіграністю у команди Вадима Шахрайчука були серйозні проблеми.

Чого слід очікувати від звітних матчів? В першу чергу – боротьби на кожному клаптику хокейного майданчика. У «Донбасу» вища командна швидкість, більш якісно поставлена комбінаційна гра. Господарі ж добре себе почувають у силовій грі, непогано зв’язують суперника в нейтральній зоні.

Важливим фактором успіху для гостей може стати вміння реалізовувати більшість, чим донеччани користуються у кожному матчі. При цьому не варто забувати, що гравці «Дженералз» часто вилучаються, інколи невиправдано.

Натомість у Вадима Шахрайчука не болить голова за останній рубіж, де і Едуард Захарченко і Вадим Селіверстов виглядають дуже впевнено. Чотири шатаути на двох виглядають красномовно. У Анатолія Степанищева з останнім рубежем є проблеми. Євгену Напненку на старті сезону не вистачає стабільності, а Євген Царегородцев наразі не готовий продемонструвати сто відсотків своїх можливостей.

Тож на вболівальників очікують два непередбачувані матчі претендентів на чемпіонський титул, де від обох команд можна очікувати очкових втрат. А цей факт однозначно грає на руку іншому претендентові на золоті медалі – ХК «Кременчук».

 

«Рапід» (Київ) – «Білий Барс» (Біла Церква)

23-24 жовтня 2015 року

Палац спорту (м. Київ, Спортивна площа, 1)

Початок матчів о 14:30 та 19:00 відповідно

Он-лайн


Для обох команд ці матчі мають особливе значення. «Рапід» після серії розгромних поразок провів ротацію на тренерському містку. Олег Ісламов захоче довести керівництву команди, що воно не помилилося з вибором.

В свою чергу у «Білого Барсу» з’явився шанс реально втрутитися у боротьбу за четверте місце, яке команда наразі поділяє із харківським «Витязем». Враховуючи, що харків’яни гратимуть проти ХК «Кременчук» і ймовірно зазнають очкових втрат, команда Костянтина Буценка має шанс піднятися у турнірній таблиці на один щабель. Тим більше, що здорово вписався в ігрові схеми «барсів» Андрій Денискін. На днях білоцерківська команда підписала ще одного гравця юніорської збірної команди України – Іллю Генералова. Цей нападаючий додасть «барсам» глибини у складі, а також може однаково вдало зіграти як на атаку, так і відпрацювати в обороні.

Перед початком сезону «Білий Барс» вже вигравав у «Рапіда». Але тоді кияни за словами Олександра Хміля перебували під навантаженнями. Тим більше, що з того часу склади команд змінилися відсотків на 20. Тому нинішнє протистояння обіцяє бути надзвичайно цікавим.

 

«Компаньйон» (Київ) – «Юність» (Харків)

23-24 жовтня 2015 року

«Льодова арена» (м. Київ, вул. Шалетт, 6)

Початок матчів о 20:10 та 15:00 відповідно

Он-лайн

 

Головні аутсайдери чемпіонату в п’ятому турі поміряються силами між собою. У «Компаньйона» найгірша в чемпіонаті атака, у «Юності» – захист. Тим більше у харків’ян досі немає жодного пункту в турнірній таблиці. То де ж здобувати очки, як не у матчі проти найближчого конкурента?

Таку ж думку має і Олександр Сеуканд. Дві перемоги над «Юністю» дозволять його команді відірватися від харків’ян у турнірній таблиці і, можливо, наздогнати «Рапід». Козирем господарів має стати нападаючий Артем Шиманський, який сьогодні отримав дозвіл брати участь у змаганні. Також відновився після травми Микита Савицький. Ці гравці мають допомогти команді нарешті розміняти перший десяток закинутих шайб у чемпіонаті.

Які аргументи можуть запропонувати гості? В першу чергу – це пара форвардів Михайло Геворкян та Сергій Алексанян-Петрович. З кожним матчем ця солодка парочка діє все більш впевнено. Єдина проблема – захисники та воротарі ніяк не можуть підтримати почин партнерів по атаці.

На папері господарі льоду мають мінімальну перевагу, проте обидві команди цілком можуть поповнити очковий багаж після цього туру.

 

«Витязь» (Харків) – ХК «Кременчук» (Кременчук)

23-24 жовтня 2015 року

«Айс-Холл» (м. Харків, Героїв праці, 9)

Початок матчів о 20:00 та 20:00 відповідно

Он-лайн


Другим за значенням матчем туру є протистояння «Витязя» та «Кременчука». Минулого сезону харків’яни ледь не зупинили суперника на стадії ½ фіналу плей-офф. З того часу підопічні Віталія Литвиненка стали ще сильнішими і тому цілком можуть поборотися за очки. Тим більше, що на п’яти «Витязю» насідає «Білий Барс».

На Кубку Донбасу команда Віталія Литвиненка без шансів поступилася супернику. Але тоді харківяни були незіграними та виступали майже без підготовки. В найближчих матчах глядачі можуть побачити зовсім інший «Витязь».

Підопічним Дмитра Підгурського теж потрібно перемагати, щоб не відпустити пару лідерів занадто далеко. Враховуючи той факт, що «Дженералз» та «Донбас» грають між собою, ХК «Кременчук» має шанс наздогнати обидві команди в турнірній таблиці.


Вас може зацікавити