Аліпови, Ткаченко, Добровольська: ТОП-10 гравчинь чемпіонату України

Вже завтра стартує жіночий чемпіонат України сезону 2023/24. Напередодні перших матчів зібрали кращих гравчинь цьогорічної першості. Чинні збірниці, чемпіонки України, капітани команд та перспектива на міжнародних змаганнях. За ким слідкуємо та на кого звертаємо особливу увагу з початку сезону – далі у матеріалі.

10. Оксана Вовкодав («Придніпровськ»)
Навряд чи наприкінці сезону ми побачимо Оксану на вершині рейтингу бомбардирів. Але стати лідером своєї команди 34-річна нападниця повинна. Ще за часів свого дебюту в чемпіонаті України Вовкодав зарекомендувала себе якісним двостороннім форвардом. Ці навички точно стануть в пригоді юній команді з Дніпра.

9. Аліна Солдатова («Сестри Кракен»)
В одеській команді немає дівчат, які б мали досвід виступів в національній першості. Втім своєю майстерністю серед інших вирізняється капітан «сестер» Аліна Солдатова. Не дарма весною цього року Аліну навіть запросили до тренувального табору національної збірної.

8. Ірина Заїченко («Київ Кепіталз»)
Ірина, якщо набере хорошу форму, може стати одним із ключових факторів для своєї команди. Також вдалий виступ в українському чемпіонаті може стати квитком для повернення до національної збірної. Тому з мотивацією в Ірини проблем не має виникнути.

7. Варвара Ізмайлова («Пантери»)
Одна з тих хокеїсток, які будуть представляти український хокей на міжнародній арені ще багато років. Вже зараз Ізмайлова готова взяти на себе одну з провідних ролей у грі команди Вадима Радченка.

Провідна роль в «Пантерах» стане плюсом і для національної збірної, яка традиційно має проблеми в лінії захисту.

6. Вікторія Ценова («Пантери»)
Одна з найкращих двосторонніх нападниць українського хокею нинішній сезон проведе у складі харківських «Пантер». Вікторія здатна виконати великий обсяг роботи на хокейному майданчику і суттєво допомогти адаптуватись до дорослого хокею численним юним гравчиням харківської команди

5. Ангеліна Майфельд («Київ Кепіталз»)
Зараз всі сприймають Ангеліну Майфельд як першу жінку-суддю в українському хокеї. Але не слід забувати, що вихованиця криворізької ДЮСШ добре грає в хокей і є гравчинею національної збірної команди України. Хороше катання, вміння зіграти на різних позиціях та ігрова дисципліна роблять Майфельд одним з найважливіших гвинтиків команди Євгена Аліпова в національному чемпіонаті.

4. Вікторія Ткаченко («Пантери»)
Одна з найкращих голкіперок в історії українського жіночого хокею повертається після певного часу, проведеного в Європі. Вікторія, якщо набере оптимальні кондиції, може суттєво допомогти «Пантерам» у боротьбі за першість. Також виступи в українському чемпіонаті можуть стати серйозною допомогою для української збірної на чемпіонаті світу.

3. Елен і Елізабет Аліпови («Київ Кепіталз»)
З одного боку сестри Аліпови – це все ж таки двоє різних гравців, але зробити між ними вибір надзвичайно складно. Невідомо, будуть Аліпови грати в одній ланці чи в різних, але їх вплив на гру за будь-яких обставин буде суттєвим. Елен та Елізабет можуть бути корисними на обох кінцях майданчика та відігравати вагому роль під час розіграшу більшості.

2. Ганна Лесь («Пантери»)
Ганна Лесь ніколи не вирізнялася широким набором індивідуальних навичок, маючи одну сильну сторону гри. Зате яку! У Лесь є природжений бомбардирський талант, що може стати в пригоді в матчах проти будь-яких суперників. В поєдинках рівних команд, де долю зустрічі може вирішити одна шайба, фактор бомбардира може стати визначальним.

1. Юлія Добровольська («Київ Кепіталз»)
Декілька років тому Добровольська вписала своє ім’я в історію українського хокею, ставши MVP першого чемпіонату України з хокею серед жінок. Свої найсильніші якості Юлія не розгубила й до сьогоднішнього дня: нападниця досі є одним із лідерів національної збірної та виглядає найдосвідченішою та найкваліфікованішою гравчинею національного чемпіонату прямо зараз.
Хоча лише лід та самі матчі зможуть розставити всі точки над «і».

Нагадаємо, що вже завтра команди зіграють свої перші матчі. «Кепіталз» вдома прийматиме «Придніпровськ», а «Пантери» в матчі проти «Сестер Кракен» випробують одеський лід.

Чекаємо на видовищні зустрічі та слідкуємо за грою наших лідерок!


Вас може зацікавити