Як пройшло відкриття ювілейного Třinec Open Cup

Вчора, 15 серпня, відбулось відкриття десятого ювілейного Třinec Open Cup. Втретє поспіль юнацька збірна України (U17) візьме участь в Кубку.

16 серпня розпочалась ігрова частина турніру, однак за день до всі команди-учасниці зібрались на традиційне відкриття, яке складалось з двох частин: skills challenge та церемонія жеребкування.

Розпочався вечір для учасників зі Skills Challenge. Ідея в тому, аби образі гравці кожної команди позмагались між собою у швидкості, місткості та силі кидка. У замаганні на швидкість нашу збірну представляв Святослав Васяк, точність своїх кидків демонтував Єфим Соханевич, а силу Михайло Ступніцький.

Першим випробуванням була швидкість. Хокеїстам потрібно було проїхати по колу арену. Найшвидше це вдалось зробити хокеїсту з чеського «Mountfield», який подолав стадіон за 12,53 секунди. Представнику збірної України, аби проїхати ту дистанцію знадобилось 13,45 секунд.

Наступним завданням для учасників стали кидки на точність. Гравці отримали по 10 шайб. Їхнім завданням було збити якнайшвидше чотири мішені з воріт. Найкраще з завданням впорався представник комаманди-господарки «Oceláři Třinec», він збив три з чотирьох мішеней за 16,89 секунд. Єфим Соханевич також влучив тричі, однак для цього йому потрібно було 20,76 секунд.

Останньою дисципліною стала сила кидка. Кожен хокеїст мав три спроби, аби продемонструвати свій найсильніший кидок у ворота. Найсильнішу спробу продемонстрував нападник чеського «Mountfield», який влучив на швидкості 148,76 км/год. Сумарний результат трьох спроб найкращий у представника «Oceláři Třinec», його результати: 144,36 км/год, 144,54 км/год, 136,77 км/год. Михайло Ступніцький провів всі три спроби на дуже хорошому рівні, влучивши у ворота зі швидкостями 129,14 км/год, 137,27 км/год, 135,54 км/год.

Другою частиною вечора стало жеребкування та поділ команд на дві групи. Перша, на чолі з командою-господаркою «Oceláři Třinec», змагається на Верк Арені. Друга, разом з «Vítcovice» грає на Міні Верк Арені. До першої групи увійшли: «Mountfield» (Чехія), «Énergie» (Чехія), «Slovan Bratislava» (Словаччина) та «Riga» (Латвія). До «Vítcovice» у другій групі приєднались: збірна України U17, «Sparta Praha» (Чехія), «Red Bull Salzburg» (Австрія) та «Rögle» (Швеція).

Починаючи з сьогоднішнього дня кожна команда зіграє по два матчі. 18 серпня, у заключний день змагань, кожен учасник зіграє завершальну гру, яка визначить остаточне турнірне положення.

Цікаво, що в жеребкуванні цього року, окрім представників організатора турніру та клубу-господаря також брали участь й міські посадовці Тринця. «Цьогорічний турнір незвичайний. Ми проводимо його вдесяте. За цей час наш Кубок відвідували представники абсолютно різних країн, та всі показувати високий рівень. Сьогодні ж я бачу як і тих, хто з нами постійно, останні роки та новачки. Радий вітати кожного. Наостанок хочу побажати всім командам удачі і насолоди від хокейний баталій. Але особливих успіхів нашим хлопцям, вболіваємо!», – кажуть організатори.

У попередньому році збірна України U17 зайняла восьме місце. Серед цьогорічного складу збірної є два хокеїсти, які брали участь в Кубку й у 2023 році. Це нападник Артем Чайка та оборонець Михайло Ступніцький. Бажаємо нашим хокеїстам цього року успіхів, аби перевершити попередній результат!


Вас може зацікавити