Звернення президента ФХУ щодо листа від керівників клубів-учасників чемпіонату України

Президенту ХК «Білий Барс» Єфіменку К.О.
Генеральному директору ХК «Сокіл» Житнику О.М.
Генеральному директору ХК «Краматорськ» Загаряну К.А.
Президенту ХК «Донбас» Колеснікову Б.В.
Президенту ХК «Кременчук» Мазуру С.В.
Генеральному директору МХК «Динамо» Середенку В.В.
Генеральному директору ХК «Маріуполь» Рибальченку Г.В.
Президенту ХК «Крижані Вовки» Хапкову А.В.





Шановні колеги!

Не можна погодитись із вашою тезою щодо відсутності доступу до участі в діяльності Федерації хокею України. Кожен громадянин України, який зацікавлений в розвитку хокею, може стати членом Федерації. Дитячо-юнацькі спортивні школи активно працюють у рамках проекту Федерації «УМХЛ», де керівництво шкіл та тренерський корпус мають можливість вносити та обговорювати пропозиції, демократичним шляхом приймати рішення питань, пов’язаних із дитячо-юнацькими змаганнями.

Щодо професіонального хокею, то нагадую, що до змін у статуті, ухвалених у грудні 2016 року, членство у Федерації ґрунтувалось на колективних засадах. Але в той час юридичні особи – засновники команд-учасниць чемпіонату, включаючи хокейний клуб «Донбас», не мали такого бажання і не вступили в колективні члени Федерації.

Якщо мова йде про статути УАФ та ФБУ, то асоційованими членами є зовсім не команди чи школи, а обласні федерації, ліги, асоціації. На сьогодні робота ФХУ базується на індивідуальному членстві, що на наш погляд, підвищує особисту відповідальність кожної людини за її діяльність.

Щодо участі хокейних команд у діяльності Федерації, то вони ґрунтуються на договорах про співпрацю між ВГО «Федерація хокею України» та ТОВ «Українська хокейна ліга», де в статті 1.3 за побажанням представників ТОВ «УХЛ» було включено норму, що «команди діють у відносинах з ФХУ через органи управління ТОВ УХЛ відповідно до наданих повноважень Договором».

Генеральний директор ТОВ «УХЛ» Сергій Варламов включений до основних керівних органів Федерації – Ради ФХУ та Виконавчого комітету. Це надало йому право ініціювати проекти будь-яких рішень. 

Питання щодо ефективності моделі діяльності Федерації є дискусійним і потребує аналізу та вивчення зі залученням фахівців. Але, зважаючи на лист, ТОВ «УХЛ» не в повному обсязі виконує свої зобов’язання згідно договору про співпрацю. Тому Федерація пропонує юридичним особам команд-учасниць чемпіонату України – «Білого Барсу», «Крижаних Вовків», ХК «Маріуполя», ХК «Краматорська» та «Донбасу» – рекомендувати своїх представників для включення їх до керівних органів Федерації з метою розширення їх представництва.

Щодо Конгресу, який відбудеться 18 грудня цього року. У грудні спливає термін повноважень керівних органів Федерації. Усі процедури з підготовки Конгресу відповідно до вимог статуту проведені і не можуть бути змінені.

Звертаємо вашу увагу, що згідно з нормами чинного законодавства у сфері фізичної культури та спорту і договору про співпрацю від 05 вересня 2019 року між ВГО «Федерація хокею України» та ТОВ «Українська хокейна ліга», лише Федерація є організатором чемпіонату України та визначає його результати. У разі наявності об’єктивних причин, у тому числі відсутності достатньої фінансової підтримки команд, за відповідним зверненням ТОВ «УХЛ» або команд-учасниць Федерація може прийняти рішення щодо призупинення змагань на певний час. У разі неможливості виконання своїх зобов’язань з боку ТОВ «УХЛ» Федерація буде завершувати проведення чемпіонату України відповідно до норм чинного законодавства.

Президент Федерації Анатолій Брезвін

Завантажити оригінал документу.


Вас може зацікавити