Зважено й переконливо. Українські юнаки б’ють Данію на чемпіонаті світу

Юнацька збірна України виграла другий матч на чемпіонаті світу в дивізіоні 1А.

Данія U18 – Україна U18 – 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Шайби: 0:1 – Куликов (Косарєв), 26:23. 1:1 – Олесен (Воґеліус, Бунґорд), 29:42. 1:2 – Куликов (Денисенко, Трущенко), 30:46. 1:3 – Шульга (Гапоненко, Євтєхов, – більш.), 44:09

Данія: Т. Крістенсен; М. Якобсен – О. Нільсен, Т. Петерсен – Лінде – Б’єрґстад; Олесен – Рунд, О. Ларсен – Рот – О. Ґрен; Амондсен – Є. Крамер, Кливо – Вілладсен – М. Берґманн; Лундстен – Бундґорд – Воґеліус; В. Дамґорд, Трьольсен. Тренер – Флемінґ Ґрен

Україна: Левшин; Трущенко (А) – Косарєв, Шибинський – Г. Сімчук – Р. Койда; Сухицький – М. Бондарєв, Гапоненко – Євтєхов (К) – Шульга; Бондар (А) – Стасюк, Виставін – Кураєв – Мосюк; Денисенко – Чепіль – Куликов; Розстальний, Щербак. Тренер – Олександр Бобкін

Судді: Крман, Мошен – Ден, Козьол

Кидки: 15 (6 + 6 + 3) – 32 (7 + 13 + 12)
Штраф: 10 (4 + 2 + 4) – 10 (4 + 6 + 0)

15 квітня. Фредеріксгавн. Iscenter Nord

Сенсу змінювати переможний склад у нашого тренерського штабу не було з якого боку не глянь. Добу тому українці в аналогічних поєднаннях ефектно перемогли японців. Найліпше в атаці себе проявила ланка капітана Олексія Євтєхова, але й інші хлопці зробили свій вклад у перемогу, чітко виконавши тренерське завдання.

Хід сьогоднішньої зустрічі був схожим на попередню: доволі нервовий перший період з наднадійною грою голкіпера Левшина, результативний другий і прагматичний третій. У першій 20-хвилинці данці діяли трохи гостріше, але й наша команда мала кілька гарних нагод відзначитися. Особливо добрий шанс був у Миколи Косарєва. Наш оборонець добивав шайбу з «вусів», але з забійної ситуації не влучив у ворота.

Натомість з другої третини українці почали диктувати умови. І якби не недисциплінованість, яка призводила до вилучень, ця перевага могла бути ще видимішою. Трійка Євтєхова знову діяла в наступі дуже агресивно. Але цього разу своє вагоме слово сказали представники четвертої ланки, а надто – Микита Куликов, який двома майстерними кидками вражав ворота Тобіаса Крістенсена і допоміг команді захопити перевагу в рахунку. Між цими голами данці влаштували штурм наших воріт. В одній із ситуацій від голу українців врятував дивовижний сейв Левшина, котрий, лежачи на льоду, зумів ключкою витягти запущену з п’ятака шайбу в порожній кут.

В підсумку пробити нашу стіну данцям вдалося лише раз, коли взяв гру на себе і таки переграв Левшина Єспер Олесен. Але потім був другий гол Куликова і вміла гра по результату в третьому періоді. Яку було б втримати значно складніше, якби в одному з епізодів ще за рахунку 2:1 команду не врятував Левшин. Невдовзі після того наші хокеїсти отримали чисельну перевагу і з четвертої спроби її реалізували. Результативну комбінацію розіграли представники другої ланки.

Тож після двох турів збірна України продовжує зберігати стовідсотковий показник. Також два матчі виграла збірна Німеччини. Сьогодні німці переграли 8:2 угорців. Ще в одній зустрічі другого туру першу перемогу на турнірі, обігравши 6:3 японців, здобули австрійці.

Завтра на чемпіонаті світу в Данії день перепочинку. А 17 квітня відбудеться, можливо, ключовий поєдинок турніру. Збірна України гратиме з ровесниками з Німеччини. Початок зустрічі – 17:30.

Вас може зацікавити