Зустріч «Кременчука» з легендою «Нітри», драфтованою зірочкою та екс-українцем

Сьогодні, 19 листопада, віце-чемпіон України “Кременчук” зіграє свій другий матч у півфіналі Континентального кубка. Суперник нашої команди – віце-чемпіон Словаччини – «Нітра».

🔥19.00 «Нітра» – «Кременчук»

📺Трансляція: YouTube

«Кременчук», який виступає в єврокубках суто українським складом, пройде випробування «Нітрою», за яку свого часу виступали зірки світового хокею Зігмунд Палффі, Йозеф Штумпел, Артур Ірбе…

На середину листопада підопічні Томаша Чренко не можуть похвалитися високими результатами у внутрішньому чемпіонаті Словаччини, посідаючи поточне восьме місце з 12 команд. Але при цьому у себе на льоду “Нітра” виграла 7 із 8 останніх матчів, у тому числі і вчорашню зустріч у першому турі Континентального кубка проти італійського “Асіаґо” (5:2).

Зазначимо, що господарі словацького льоду мають у своєму складі п’ять канадських майстрів у кожному з амплуа, а також живу легенду місцевого хокею 42-річного захисника Браніслава Мезея (7 сезонів у НХЛ, «Флорида», «Айлендерс») та майбутню зірочку – 18-річного Адама Сікору, якого влітку 2022 року у другому раунді задрафтував “Рейнджерс”. Напередодні Сікора якраз закинув одну із п’яти шайб у ворота «Асіаґо».

А ще за «Нітру» виступає не чужий нам форвард Олексій Міклуха. У сезоні 2017/18 нападник захищав кольори збірної України U18 на Кубку 4-х націй, проте у 2018 році офіційно дебютував у юніорській збірній Словаччини, а цього року 19-річний Міклуха вже грав і за «молодіжку» сусідньої для нас держави.

Чи вистачить у «Кременчука» сил, досвіду та майстерності «зачепитися» за очки у матчі проти фаворита? У п’ятничному поєдинку проти «Унії» (2:4) український колектив гідно протистояв не менш грізному супернику з Польщі, проте фатальні вилучення зіграли з командою Олександра Савицького злий жарт. Хочеться вірити, що у зустрічі з «Нітрою» українці мінімізують гру суперника в більшості, а свої шанси біля чужих воріт у нас точно з’являться…

Нагадаємо, що путівки до «Фіналу Чотирьох» Континентального кубка дістануться двом найкращим командам нашої групи F, а гранд-фінал відбудеться 13-15 січня 2023 року.

Вас може зацікавити