Зрада національних інтересів з боку «Донбасу» та його сателітів

Слідом за намаганням зірвати програму підготовки юніорської збірної України (нагадаємо, керівництво «Молодої гвардії» наказало 12 хокеїстам залишити розташування збірної та повернутися в клуб за кілька годин до виїзду команди в Польщу), клуб «Донбас» наказав повернутися до України гравцям національної збірної, що перебувають на контрактах у донеччан. Що ж до команд U18 та U20, то аналогічні дії вчинив і хокейний клуб «Білий Барс», спробувавши зірвати виїзд підопічних Олександра Бобкіна до Польщі.

Про ймовірність таких дій свідчили слова екс-президента клубу «Донбас» Бориса Колеснікова, сказані під час засідання загальних зборів ТОВ «УХЛ», а також його коментарі у соціальних мережах.

Після повернення хокеїстів національної збірної після льодового тренування до готелю деякі гравці клубу «Донбас» повідомили тренерському штабу, що залишають розташування збірної і повертаються додому.

Пообідавши, хокеїсти зібрали речі і відбули до аеропорту «Ференц Ліст». Перед тим кожен з гравців провів індивідуальну розмову з головним тренером команди Вадимом Шахрайчуком. Ряд хокеїстів прислухалися до слів тренера і відмовилися залишити розташування збірної. Такі дії не знайшли підтримки з боку власників вищезгаданих клубів, які продовжують залякувати хокеїстів.

«Я не вправі засуджувати тих гравців, які нас покинули, – сказав на зібранні перед командою Вадим Шахрайчук. – Випробовування грішми витримають не всі. Щоб відстояти свою позицію за цих обставин, треба мати, як зараз модного говорити, «сталеві яйця». Але нічого катастрофічного не сталося. Коли я грав у Німеччині, в нас через різні причини теж випало чимало хокеїстів. На виїзд ми поїхали тими 13-ма хокеїстами, які залишилися. В нас ніхто не вірив, але ми перемогли 2:1. До речі, в тій команді зі мною грав брат нинішнього тренера «Донбасу» Павла Микульчика Олег Микульчик. Який теж свого часу тренував «Донбас». Тому повірте у власні сили й ви. Ви не перший день у хокеї і вмієте багато. Давайте зберемося і покажемо, що ми здатні грати і перемагати попри будь-які обставини».

У цей час тренерський штаб команди в оперативному порядку шукає заміну вибулим виконавцям. Окрім обмеження у часі слід враховувати кілька чинників – кваліфікацію хокеїстів, змогу оперативно виїхати за кордон, наявність вакцинації або негативного ПЛР-тесту.

Президент Федерації Георгій Зубко прокоментував цю ситуацію: «Я не буду давати оцінку тим методам, які використовує Борис Колесніков. Ховання за спинами дітей, а тепер і гравців національної збірної навряд чи можна назвати сміливим кроком. Не буду робити голосних заяв. Усі дії цих клубів отримають належну оцінку від дисциплінарних органів. Цього разу керівникам клубів не вдасться перевести стрілки на спортсменів. Що ж до збірної, то вивести її зі стану рівноваги ніяким злостивцям не вдасться. Команда виступить на турнірі в Будапешті і, сподіваюся, цей виступ буде успішним».

Нагадаємо, що в травні цього року чотири клуби із зони впливу екс-президента «Донбасу» Колеснікова не відпустили гравців до розташування національної збірної.

Перед початком листопадового навчально-тренувального збору клуби письмово підтвердили участь спортсменів у заходах національної збірної.


Вас може зацікавити