«Золота шайба Донбасу»: 130 шайб та море позитиву

7 та 8 лютого на арені «Альтаїр» в Дружківці відбулися матчі регіонального хокейного турніру «Золота шайба Донбасу», в якому взяли участь дитячі команди з Костянтинівки, Краматорська, Слов’янська та Дружківки.

За підсумками двох днів змагання було зіграно 20 матчів, в яких юні хокеїсти закинули 130 шайб! В турнірі старших команд (вік гравців 9-11 років) перемогу здобули спортсмени з Краматорська, а в молодшій категорії (спортсмени 6-8 років) тріумфувала команда Костянтинівки.

В старшій категорії друге місце зайняла команда з Дружківки, третіми були хокеїсти Слов’янська, а замкнули турнірну таблицю спортсмени з Костянтинівки. В молодшій віковій групі слідом за командою Костянтинівки в підсумковій таблиці розташувалися команди Слов’янська, Дружківки та Краматорська.

«Хокейний клуб «Донбас» ставить перед собою найамбітніші завдання. Наша мета – виховати здорове покоління, а найголовніше – виховати майбутнє українського хокею та фігурного катання. Ми прагнемо, щоб вихованці нашої школи в майбутньому стали олімпійською гордістю нашої країни!

Сьогодні ми відродили історичні традиції регіону. Турнір «Золота шайба» після багаторічної паузи відновив своє життя тут, в Дружківці, на базі льодової арени «Альтаїр». Проведення цих регіональних дитячих змагань стало можливим завдяки спільним зусиллям хокейного клубу «Донбас» та найбільшій в Україні дитячо-юнацькій спортивній школі, де хокеєм та фігурним катанням займається понад 900 вихованців.

Посмішки учасників, їх батьків та рядових вболівальників говорять нам про те, що даний турнір вдався, він надовго залишиться в їх пам’яті у якості світлого свята спорту. Після завершення турніру в клубній ДЮСШ розпочнеться чемпіонат, в якому ігри між командами міст-учасниць будуть відбуватися щотижнево», – заявив генеральний директор клубу Олексій Брага.

Після завершення фінальних матчів відбулася урочиста церемонія нагородження учасників. Юні хокеїсти отримали пам’ятні кубки, медалі та грамоти від генерального директора ХК «Донбас» Олексія Браги та міського голови Дружківки Валерія Гнатенка.


Вас може зацікавити