Знову «Сокіл» – «Кепіталз». Анонс фінальної серії МХЛ

У неділю, 24 березня стартує фінальна серія Молодіжної хокейної ліги. Боротьбу за головний трофей змагань вестимуть столичні «Крижинка Кепіталз» під керівництвом Ігоря Архипенка та «Сокіл», який очолює Сергій Жарський.

Молодіжна хокейна ліга була створена починаючи з сезону-2021/2022. З тих пір найкраща команда України в цій віковій категорії визначалась в екстремальних обставинах. Спочатку перший сезон МХЛ перервала війна і «паперова» перемога дісталася київському «Соколу», який лідирував на момент зупинки змагань. А минулого сезону змагання проводилися в форматі короткого турніру, перемогу за підсумками якого святкували хокеїсти команди «Крижинка-Коледж». Тож цього сезону дві столичні команди зможуть у повноцінному форматі довести закономірність попередніх успіхів.

В регулярному чемпіонаті команди обмінялися перемогами. При цьому тричі фіксувалася мінімальна перевага однієї з команд. За чотири гри команди закинули 13 шайб – найменший показник для будь-якої пари команд в МХЛ. Та що там казати, якщо той же «Сокіл» у заключному матчі регулярного чемпіонату на пару з «Шершнями» закинули ті самі 13 шайб.

До речі, в півфінальних протистояннях обом командам знадобилося по три зустрічі для виходу в фінал. І якщо «Крижинка Кепіталз» виглядала фаворитом у матчах проти «Білого Барсу», то «Сокіл» переміг найнезручнішого для себе суперника – богуславських «Шершнів».

Яскравих бомбардирів в обох команд немає. Обидві київські команди сильні саме глибиною та рівністю своїх складів. А найбільш інтригуючим протистоянням виглядає дуель голкіперів – Назара Бойка з «Кепіталз» та Михайла Шаповала з «Сокола». Обоє вважаються головними претендентами на звання найкращого воротаря сезону.

Фінальна серія триватиме до двох перемог однієї з команд. Перший матч відбудеться 24 березня о 15:00 на льоду арени на вул. Шалетт, 6. Другий матч – 27 березня о 18:00 на майданчику київського Палацу спорту. Якщо ж знадобиться третій поєдинок, то його глядачі зможуть побачити 30 березня.

Трансляція першого матчу доступна за посиланням

Вас може зацікавити