Збираємося 1 вересня. Що буде з «Кременчуком» у сезоні-2022/2023

Не дивлячись на труднощі, пов’язані з воєнним сьогоденням і постійним ракетним обстрілам, від яких страждає місто на Полтавщині, хокейний клуб «Кременчук» продовжить своє існування і візьме участь у чемпіонаті України-2022/2023. В усіх внутрішніх змаганнях з хокею, які вдасться провести, починаючи з дитячих і завершуючи дорослими. При цьому «Кременчук» не розглядає варіантів з виступами команди в одному закордонних чемпіонатів. Такою є позиція власника клубу Сергія Мазура.

Підготовку до наступного сезону «Кременчук» планує розпочати 1 вересня на домашній арені «Айсберг». Правда, остаточні терміни залежатимуть від дати початку національного чемпіонату. Попередньо очікується, що кригу в «Айсберзі» працівники почнуть заморожувати, починаючи з серпня. Готувати команду до нового сезону буде звичний тренерський штаб у складі наставника Олександра Савицького, помічників Дмитра Сумця та Олександра Соколова.

Наразі «Кременчук» ще не уклав угод зі жодним з хокеїстів, проте вектор, за яким команда розвиватиметься в наступному сезоні, зрозумілий: колектив суттєво омолодиться і буде сформований виключно з українських хокеїстів. Звісно, тренери намагатимуться зберегти найталановитіших вихованців клубної ДЮСШ. Поряд з тим очікується, що на оглядинах будуть хокеїсти з різних регіонів України. Найімовірніше, в підготовчий період «Кременчук» перегляне не менше 30-ти гравців. Для команди це звична практика. Приміром, протягом торішнього міжсезоння тренери «Кременчука» переглянули 43 хокеїсти.

Відрадно, що окремі представники «Кременчука» зразка сезону-2021/2022 (Всеволод Толстушко, Гліб Варава, Олексій Ворона, Олександр Горлушко, Денис Матусевич) зараз мають змогу брати участь у відновлювальному зборі національної збірної України в Києві. В більшості інших гравців змоги вести льодову підготовку не було з кінця лютого минулого року.

Поки офіційно «Кременчук» покинули два хокеїсти: нападники Іван Савченко та Андрій Денискін стали гравцями польських «Енерґи» з Торуні та «Унії» з Освенцима. Жодних перешкод виконавцям, які збираються працевлаштуватися за кордоном, «Кременчук» в нинішній непевній ситуації не чинитиме.

Як відомо, впродовж останнього тижня місто Кременчук знаходиться в епіцентрі новин усього світу в зв’язку з варварською ракетною атакою рашистських окупантів по торговельному центру «Амстор». У клубі не приховують, що ця подія стала великою особистою трагедією для багатьох причетних до клубу людей. Місто Кременчук не надто велике, тому не дивно, що серед загиблих у ТЦ є друзі і хороші знайомі представників ХК. Попри все керівництво «Кременчука» розраховує, що до осені місто буде доступним для проведення хокейних матчів. І бажано з глядачами, бо карантинні обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу показали, що без вболівальників хокей зовсім не той. Зрештою, представники «Кременчука» залишаються реалістами і приймуть ті умови, які диктуватиме ситуація в Україні.

Також варто відзначити, що двоє представників «Кременчука» – прес-аташе команди Олександр Геєнко і тренер клубної школи Вадим Селиверстов – боронять нашу землю в лавах Збройних сил України.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити