Збірну України поповнили легіонери Литвинов та Лялька

Національна збірна України, яка у ці дні готується у Мішкольці до чемпіонату світу-2022 (26 квітня – 1 травня), отримала підкріплення складу. Команду Вадима Шахрайчука та Костянтина Симчука поповнив нападник Віталій Лялька (на фото), а також захисник-новачок Іван Литвинов.

Цього сезону представник словацького «Прешова» Віталій Лялька допоміг своєму клубу-новачку екстраліги не лише пробитися у плей-оф, а й подолати перший раунд змагань. Загалом за половину сезону у «Прешові» 25-річний Лялька здобув 11 (5+6) очок у регулярному чемпіонаті та 5 (2+3) балів у плей-оф.

Захисник Іван Литвинов – нова особа не лише у національній збірній, а й у всьому українському хокеї. 21-річний оборонець здобував свою хокейну освіту в Чехії з 2014 року і навіть залучався до товариських турнірів у складі молодіжної збірної Чехії два роки тому. Майже всю свою кар’єру легіонер провів у другому за силою дивізіоні чеського хокею, але й має невеликий досвід виступів в екстралізі за «Мотор» (Чешське-Будейовіце) – 29 ігор, 1 гол, 1 пас. Саме в «Моторі» Литвинов розпочинав поточний сезон, але потім продовжив кар’єру в дивізіоні рангом нижче за «Гавіржов» (25 ігор, 4 асисти) та «Стадіон Врхлабі» (11 матчів, 1 шайба, 4 асисти).


Вас може зацікавити