Збірна України (U18) отримала підсилення з Канади в особі Антона Яцишіна

До складу юнацької збірної України (U18), яка продовжує готуватися до італійського чемпіонату світу-2022 у дивізіоні 1B, приєднався новачок. До місця базування команди Олександра Бобкіна на зборах у Лугано долучився  нападник Антон Яцишін.

Уродженець Києва 17-річний Яцишін останні п’ять років витупає у Канаді, а цього сезону захищав кольори відомого клубу «Калґарі Хітмен», за який свого часу грали українці Борис Проценко та Павло Падакін.

В регулярному чемпіонаті WHL – одній з найпрестижніших та статусних ліг юніорського хокею Канади, Яцишін провів не найкращий сезон-2021/22, але здобув практику (40 ігор, 4 шайби, 5 асистів) і досвід гри у відомому клубі, адже в «Калґарі Хітмен» розпочинали кар’еру такі зірки світового хокею, як Райан Гецлаф або Джонні Бойчук.

Тим часом лави збірної України залишили захисник Дмитро Шевчук та нападник Олександр Гуцу. Тренерський штаб нашої національної команди подякував гравцям за роботу і самовіддачу на зборах та побажав хлопцям успіхів у подальшій кар’єрі!

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В в італійському місті Асіаґо (25 квітня – 1 травня) суперниками українців будуть збірні Італії, Австрії, Угорщини, Словенії та Польщі.

Календар матчів збірної України на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В

25 квітня, понеділок. 13:30 Польща – Україна

26 квітня, вівторок. 20:30 Україна – Італія

28 квітня, четвер. 20:30 Україна – Словенія

29 квітня, п’ятниця. 17:00 Угорщина – Україна

1 травня, неділя. 13:30 Україна – Австрія

Вас може зацікавити