Збірна України (U-18) у Кошице: Перші кадрові втрати та увага з боку скауту НХЛ

Юнацька збірна України, сформована з гравців до 18 років, без пригод дісталася місця базування навчально-тренувального збору у Кошице та вже провела низку тренувань та двосторонніх спарингів, які на словацькому льоду обслуговує досвідчені українські рефері Андрій Кіча та Максим Урда.

«Дісталися до Кошице добре, оселилися в центрі міста. Сторона, що приймає, тепло зустріла і створила нам всі умови для плідної праці», – повідомив менеджер збірної України Сергій Бабинець. – Спасибі Мареку Мерґельскі – власнику «Арени Шершні», який дуже допомагає у комунікації та актуальних питаннях.

Зауважу, що всі хлопці працюють у піднесеному настрої та з підвищеною мотивацією, оскільки кожен виконавець має амбіції та намагається справити враження, щоб надалі претендувати на потрапляння до складу збірної України на ЧС-2023 у дивізіоні 1A».

На жаль, до табору «синьо-жовтих» через травму ноги так і не прибув нападник Максим Бонь, який сезон-2021/22 відіграв у юніорській регіональній лізі Чехії за ХК «Нахід». Закінчилися збори і для центрфорварда Іллі Байди, який на ранковому тренуванні в суботу вивихнув міжфаланговий суглоб 3 пальця лівої руки та потрапив у лазарет.

Таким чином, на зборі в Кошице тренерський штаб на чолі з Олександром Бобкіним наразі тренуються 22 хокеїсти, серед яких три воротарі. Зазначимо, що у Словаччині українські хокеїсти працюють в режимі нон-стоп без вихідних. На Батьківщині першого номера драфту НХЛ-2022 словацького вундеркінда Юрія Слафковського, «синьо-жовті» проливають піт чотири години щодня. Графік тренувань Олександра Бобкіна, Руслана Борисенка та Олександра Федорова включає 2,5 години тренувань на льоду, 60 хвилин загальної фізичної підготовки на «землі», а також 15 хвилин розминка та 15 хвилин заминання.

Цікаво, що тренувальний табір збірної України в Кошице не залишився поза увагою скауту НХЛ. Сергій Гапшенко, який вже не перший рік представляє інтереси «Вегаса», спеціально прибув до Словаччини, щоб побувати на заняттях юних українських хокеїстів та проаналізувати з тренерами деталі розвитку спортсменів. Нагадаємо, що у 2021 році на драфті НХЛ “Вегас Голден Найтс” обрав під 190-м номером українського захисника Артура Чолача.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити