Збірна України (U-18) програла Польщі та фінішувала четвертою у Будапешті

Експериментальний склад збірної України до 18 років на мінорній ноті завершив свій виступ у турнірі чотирьох команд – Olympic Hopes Tournament. У третьому та останньому матчі у Будапешті «синьо-жовті» завдали понад 40 кидків по воротах Польщі, але цього не вистачило навіть для нічиєї в основний час – 2:4.

Україна (U-18) –  Польща (U-18) – 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Шайби: 0:1 – Й.Хофман (Я.Хофман, Давид), 20:32. 1:1 – Долін (Пуздрановський, Жеребко, – більш.), 31:00. 1:2 – Ходор (більш.), 46:19. 1:3 – Давид (Й.Хофман, Ходор), 48:11. 2:3 – Гуцу (Собченко, Стасюк, більш.), 51:31. 2:4 – Рашка (Капа, Лашкевич, – більш.), 58:39.

Україна: Жуков (59:43-59:53); Шевчук – Россоха, Пуздрановський – Білоус, Курзенков – Тельнов; Саєнко – Долін – Жеребко, І.Байда – Д.Байда – Стасюк, С.Герасименко – Собченко – Гуцу, Ревука – Іщенко – Лукін.

 Арбітри – А.Варжу, Р.Тот (обидва – Угорщина).
Кидки: 42 (16+15+11) – 22 (5+6+11).
Штраф: 14 – 14.

27 серпняБудапешт. Арена Tüskecsarnok.

Перемога у заключній зустрічі на турнірі над Польщею за певних розкладів могла підняти українців одразу на друге місце у підсумковій класифікації, але не так сталося, як гадалося.

У русі, швидкості, настрої та націленості на ворота перевага «синьо-жовтих» не викликала питань, проте провали в захисті та брак майстерності на завершальній стадії зіграли злий жарт із командою Олександра Бобкіна. Поляки свої моменти використали з холоднокровністю лілльського ката, а от у хлопців із тризубом на грудях шайба довго не йшла у ворота. Пані Фортуна вкотре відвернулася від наших хокеїстів, хоча перевагу за кидками наші мали майже дворазову, а воротар суперника за традицією став найкращим у складі своєї збірної.

Підвів збірну України і ланцюг невимушених вилучень, причому у вирішальний момент наприкінці зустрічі за рахунку 2:3. За чотири хвилини до кінця третього періоду спочатку Олександр Курзенков у невинній ситуації біля борту зніс з ніг опонента, а ще за дві хвилини «синьо-жовті» помилково перевищили чисельний склад на льоду і залишилися втрьох (!), коли ситуація вимагала відіграватися та йти уперед. В результаті пропустили – 2:4. Четверте місце. Завіса.

Вас може зацікавити