Збірна України у напруженому протистоянні програла Австрії

25-го квітня після вихідного дня національна команда України знову вийшла на лід, аби зіграти проти збірної Австрії, яка перед матчем втратила травмованого капітана Томаса Раффля.

Із самого початку першого періоду українцям було непросто: підопічні Роджера Бадера ринулись в атаку й обрушили шквал пострілів у бік воріт «синьо-жовтих». Тут не можна не відмітити неймовірну гру Едуарда Захарченка, який витримав цей натиск і не дозволив суперникам відкрити рахунок уже в першому часовому відрізку. А моментів було чимало: австрійці влучили по воротах збірної України двадцять разів, у той час як господарі льоду – лише п’ять. Особливо напруженою гра стала під час більшості в «червоно-білих». Причому лише за першу двадцятихвилинку збірна Австрії двічі протистояла Україні в кількості 5х3. Однак завдяки хорошому захисту на своїй половині поля українці не дали можливостіопонентам закинути шайбу й вирватись вперед.

У другому періоді «синьо-жовті» стали діяти більш впевнено й частіше атакувати на половині команди Австрії. Сергій Бабинець мав яскравий момент і майже зумів відкрити рахунок зустрічі, але шайба влучила в поперечину воріт Бернарда Штаркбаума. Гра стала більш рівною, там не менш реалізувати гол зуміли лише гості київського Палацу спорту. На 36-й хвилині матчу форвард Даніель Вогер з передачі Мартіна Шумніга закинув шайбу у ворота збірної України, якастала єдиною та вирішальною у цій зустрічі.

В останній двадцятихвилинці команда Олександра Савицького всіляко намагалась зрівняти рахунок поєдинку. Непоганий момент мав Роман Благий, однак австрійський голкіпер зумів вчасно зреагувати. За 1 хвилину 50 секунд до кінця гри українці випустили на поле шостого польового, посадивши Захарченка, але і це не допомогло врятувати ситуацію. Таким чином, збірна України поступилась з мінімальною перевагою опонентів – 0:1.

26-го квітня українці знову вийдуть на льодову арену Палацу спорту. На цей раз проти казахів, які останнім часом показують не найяскравішу гру. Тож, у «синьо-жовтих» є всі шанси, аби спробувати відібрати такі потрібні очки у своїх наступних суперників.


Вас може зацікавити