Збірна України поступилась Південній Кореї в серії булітів

28-го квітня відбувся останній матч чемпіонату світу Дивізіону ІА в київському Палаці спорту. На льодовій арені зустрілись збірна України та головна сенсація турніру – команда Південної Кореї.

Склад «синьо-жовтих» знову зазнав змін – у матчі не змогли зіграти форварди Георгій Кіча та Юрій Петранговський, а також капітан збірної Олександр Побєдоносцев, який передав свої повноваження Нікіті Буценко.

Перший період пройшов під диктовку корейців – команді Олександра Савицького залишалось лише оборонятись, адже суперники не давали можливості українцям розпочати свою атаку, домінуючи на льоду завдяки своїй швидкості. Тим не менш збірна України витримала цей натиск і перша двадцятихвилинка завершилась без голів.

У другом періоді гра стала більш рівною. Відкрити рахунок зустрічі зуміла команда Джима Пака. На 25-й хвилині матчу у ворота Едуарда Захарченка влучив Ан Жин Хі, але за 7 хвилин до кінця часового відрізку статус-кво повернув Сергій Бабинець, який, обійшовши позаду ворота Метта Далтона, закинув шайбу в майже порожню «рамку». Досить гострий момент мав Віталій Лялька, але шайба пройшла вище воріт.

У третій двадцятихвилинці жодна з команд не зуміла збільшити свою перевагу в рахунку. Наприкінці періоду українці мали змогу грати в більшості, але реалізувати її так і не вдалось. Тож після завершення основного часу був призначений овертайм.

У додаткові п’ять хвилин знову обійшлось без закинутих шайб, тому долю протистояння було вирішено в серії булітів. Більш точними виявились корейці. Спочатку ворота Захарченка уразив Майкл Свіфт, а переможний буліт реалізував Сан Хун Шин.

Таким чином, збірна України поступилась Південній Кореї з рахунком 1:2 і фінішувала на 6-му місці з 1 очком в турнірній таблиці світової першості. В еліту хокею зуміли пробитись чемпіони турніру австрійці, а також корейці, які наступного року вперше в історії зіграють у найвищому Дивізіоні.


Вас може зацікавити