Збірна України отримала календар на Euro Ice Hockey Challenge

Організатори оприлюднили календар Euro Ice Hockey Challenge, матчі якого відбувалися 12-13 листопада в угорській столиці Будапешті.

12 листопада 14:00 підопічні Вадима Шахрайчука зіграють з представниками елітного дивізіону світового хокею італійцями, а наступного дня о 15:00 розпочнеться гра українців проти господарів турніру угорців, які виступають у дивізіоні 1А.

Матчі Euro Ice Hockey Challenge відбуватимуться в спорткомплексі Tüskecsarnok. Тому самому, в якому віце-чемпіон України київський “Сокіл” 22-24 жовтня грав матчі другого раунду Континентального кубка. Тоді український колектив з двома перемогами у трьох матчах посів друге місце.

Доступ на трибуни Tüskecsarnok-арени буде доступним за наявності Covid-сертифікату міжнародного зразка, який активується в українському мобільному додатку “Дія”.

Зауважимо, що трансляції матчів нашої національної збірної на Euro Ice Hockey Challenge плануються на Youtube-каналі Федерації хокею України.

Стежити за новинами турніру можна на сайті Федерації хокею Угорщини, за цим посиланням – https://www.eventim.hu/hu/jegyek/sarkoezy-tamas-emlektorna-budapest-tueskecsarnok-572049/event.html.

Участь Euro Ice Hockey Challenge тренерський штаб збірної України розглядає як етап підготовки до чемпіонату світу-2022 в дивізіоні 1В, матчі якого відбудуться 25 квітня — 1 травня у польському Катовіце. Суперниками українців будуть збірні Японії, Польщі, Литви, Естонії та Сербії.

Право підвищитися в класі отримає переможець секстету. Найгірша команда покине дивізіон 1В.

Попередній чемпіонат світу в 2019 році збірна України завершила на п’ятому місці. Врятуватися від вильоту очолювана Андрієм Срюбком синьо-жовта команда змогла завдяки перемозі 8:1 над збірною Нідерландів та нічийному рахунку в основний час проти естонців. У 2020-2021 роках чемпіонати світу з хокею в усіх дивізіонах, окрім елітного не проводилися через пандемію коронавірусу.

Вперше після понад річної паузи українська збірна, яку цьогоріч навесні очолив екснападник нашої національної команди Вадим Шахрайчук, зібралася в травні. Наші хокеїсти взяли участь у товариському турнірі Beat COVID-19 в словенській Любляні. Там наша команда у конкурентній боротьбі поступилася командам Польщі, Австрії, Франції і Словенії.

8-10 листопада українська збірна збереться в броварському “Терміналі” на осінній збір. У розширений список кандидатів у команду тренери Вадим Шахрайчук і Костянтин Сімчук включили 30 хокеїстів. Після завершення суто тренувальної частини українські хокеїсти відбудуть до угорської столиці Будапешта, де власне й зіграють в етапі Euro Ice Hockey Challenge.

Vbet — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею.


Вас може зацікавити