Збірна Латвії – другий суперник українців на Універсіаді-2023

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 14 січня, о 23:30 за київським часом студентська збірна України зіграє свій другий матч у рамках Всесвітньої зимової Універсіади проти збірної Латвії.

🔥23.30 студентська збірна Латвії – студентська збірна України

📺Трансляція: https://www.fisu.tv/live

Збірна Латвії – наш другий суперник на студентських іграх у Лейк-Плесіді-2023. Прибалтійську команду привіз на Універсіаду відомий у минулому форвард національної збірної та ризького «Динамо» Гіртс Анкіпанс, який за сумісництвом очолює ризький клуб «Мого», що лідирує в міжнародній Optibet Нockey League. Немає нічого дивного, що саме «Мого» став базовим клубом студентської збірної Латвії, делегувавши на Ігри у США дев’ятьох своїх представників. Трохи менше – семеро хокеїстів представляють клуб «Земгале», який іде другим у чемпіонаті. При цьому головним бомбардиром нинішньої Латвії вважається 23-річний нападник «Динамо» Ренарс Ціпрус, який має на внутрішній арені завидні 26 (10+16) очок у 23 матчах. До речі, Ципрус вже забив свій прем’єрний гол на Універсіаді першого ігрового дня, але його шайба не допомогла Латвії уникнути розгромної поразки від Японії – 3:8.

Збірна України також програла в першій грі на турнірі з різницею в «мінус 5» шайб Канаді, тому сьогодні з-під ковзанів суперників напевно летітимуть іскри в ім’я першої перемоги на Всесвітніх Іграх.

«Матч за участю Латвії я не бачив і навіть не знаю, чого від них чекати, але Україна розраховує перемогти прибалтів. Адже з Канадою ми добре почали, але на другу половину матчу нам елементарно не вистачило сил… Сподіваюся, у зустрічі проти Латвії нашій команді вдасться показати свій найкращий хокей», – сказав перед грою нападник із прибалтійського чемпіонату Optibet Нockey League та збірної України Назар Ружніков.

Нагадаємо, що разом із Ружніковим у відкритому латвійському чемпіонаті виступає його партнер зі збірної форвард Ярослав Панченко, а от у команду Анкіпанса з «Енергії» ніхто запрошення не отримав.

Вас може зацікавити