Збірна Канади стала чемпіоном світу з хокею

6 червня відбувся фінальний матч чемпіонату світу з хокею-2021 Фінляндія – Канада. Збірна Канади здобула перемогу за підсумками овертайму з рахунком 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0).

На дев’ятій хвилині Олівер Каски віддав передачу на  Мікаеля Руохомаа, який розвернувся перед голкіпером і направив шайбу в порожній кут.

На 25-й хвилині Коннор Браун кинув від синьої лінії і потрапив в поперечину, від якої шайба відскочила в Макса Комтуа. Після відскоку в груди хокеїст ключкою добив шайбу у порожні ворота.

На 46-й хвилині Петтері Ліндбом кидком з лівого п’ятака в дальній кут знову вивів вперед збірну Фінляндії.

На 53-й хвилині канадці шикарно реалізували більшість. Макс Комтуа, перебуваючи спиною до воріт фінів, віддав передачу на Адама Хенріка, який зрівняв рахунок. Раніше в другому періоді шайбу Хенріка скасували через офсайд.

В овертаймі після контратаки шайбу закинув Нік Пол на сьомій хвилині.

На «Арені-Рига» в столиці Латвії пройшов матч за третє місце чемпіонату світу – 2021 між США і Німеччиною. Зустріч завершилася розгромною перемогою збірної США з рахунком 6:1 (1:0, 4:0, 1:1).

На шостій хвилині Крістіан Воланін відкрив рахунок в матчі.

На 26-й хвилині збірна США зміцнила свою перевагу: нападник Джейсон Робертсон кинув від синьої лінії, шайба після рикошету від коника захисник німців Домініка Біттнера відскочила на ключку форварда американців Конора Гарланда, який без перешкод переправив її у ворота.

Через півтори хвилини Олександр Хмелевський зробив передачу до воріт на Джека Друрі – і той з незручної руки направив шайбу в кут створу, довівши рахунок до розгромного.

На 32-й хвилині Робертсон підготував кистьовий кидок і здорово виконав – шайба рикошетом від штанги залетіла у сітку.

Ще через 40 секунд нападник Тревор Мур, перебуваючи на чужому п’ятаку, з двох спроб добив шайбу у ворота, реалізувавши більшість.

На 50-й хвилині німці відіграли одну шайбу – Домінік Біттнер отримав передачу з-за воріт і направив шайбу у відкритий кут, а через 25 секунд американець Райан Донато підставив ключку під передачу партнера і закинув шосту шайбу збірної США.


Вас може зацікавити