Заява Ради ФХУ щодо старту так званої «cуперліги»

У зв’язку зі стартом змагань з претензійною назвою «суперліга» відбулося засідання Ради Федерації хокею України. Власне, ФХУ не зобов’язана реагувати на проведення усіх аматорських турнірів без винятку, але в цьому випадку йде мова про підміну понять. Так звана «суперліга» позиціонує себе альтернативним національним турніром.

З огляду на це Рада ФХУ ухвалила рішення:

1. Визначити, що змагання «Хокейна Суперліги України», що подаються організаторами у засобах масової інформації як офіційні національні змагання з хокею, проводяться без дотримання норм  чинного законодавства у сфері фізичної культури та спорту, вимог статуту та трансферного регламенту Міжнародної федерації хокею та статуту, регламентних документів  Федерації хокею України і, не маючи офіційного статусу не можуть бути визнаними. Наразі змагання мають ознаки нелегітимності та такі, що порушують встановлені світовою хокейною спільнотою засади і створюють прецедент, який загрожує належному розвитку хокею у світі.

2. Особи, які прямо та/або опосередковано сприяють проведенню чи беруть участь у вищезазначеному спортивному заході, включаючи гравців, тренерів, суддів де-факто перейшли за межі юрисдикції національної федерації і є такими, що порушують статут та регламентні документи Міжнародної федерації хокею та Федерації хокею України.

3. Рекомендувати Дисциплінарному комітету Федерації невідкладно вжити заходів щодо встановлення порушень організаторами та учасниками змагання “Хокейна Суперліга України” норм статуту Федерація хокею України та статутних і регламентних документів Міжнародної федерації хокею, застосувавши  дисциплінарні санкції до осіб, які вчинили відповідні порушення.

 


Вас може зацікавити