Завтра юніорська збірна команда України розпочне виступи на чемпіонаті світу

Завтра, 15 квітня, у словенському Бледі розпочнеться чемпіонат світу серед юніорів у Дивізіоні ІВ. У матчі-відкритті чемпіонату силами поміряються команди Італії та України. Окрім них за путівку до Дивізіону ІА змагатимуться юні хокеїсти із Словенії, Японії, Австрії та Польщі.

До речі цього року Блед став справжнім ярмарком юних талантів: кілька днів тому у місті завершився чемпіонат світу у Дивізіоні ІА. Чемпіонат, у якому не брала участі команда господарів, несподівано завершився перемогою Франції. Головні ж фаворити турніру – Норвегія та Німеччина – залишилися без нагород взагалі.

Фаворити та аутсайдери

Що ж до нашого чемпіонату, то однозначно визначити фаворита непросто.

Як завжди потужно виглядає команда господарів. У команді Міті Керна традиційно знайшлося місце для легіонерів зі Швеції, кількість яких після виступів у цій країні Анже Копітара зростає з кожним роком. Ось і цього разу під знамена збірної запрошено двох «шведів». І якщо Патрік Тішлар ще здобуває авторитет серед партнерів, то нападаючий «Лександа» Ян Дрозг претендує на статус головної зірки чемпіонату.

Взагалі все покоління 1999 року народження у Словенії вважається напрочуд талановитим. Минулого сезону на чемпіонаті світу грало відразу 15 гравців, молодших за віком. Тепер, отримавши міжнародний досвід, словенці вважаться основними претендентами на перемогу.

Італійці, які мають непоганий підбір виконавців, напередодні змагання двічі поступилися команді Японії (1:6 та 1:3). І це при тому, що саме «самураїв» вважали головним аутсайдером турніру.

Як завжди, цікаво виглядає збірна Польщі. Напередодні чемпіонату поляки двічі перемогли ще одного учасника чемпіонату світу – команду Австрії – із однаковим рахунком 4:1.Традиційно у грі команди Ярослава Моравєцкі слід виділити баланс у лініях та надійну гру голкіперів. Що ж до окремо взятих гравців, то фахівцям буде цікаво поспостерігати за грою Патріка Йожвіка, Олафа Бізацкі, Домініка Ольшевскі та Павела Томаша Жигмунта.

У складі збірної Австрії чимало гравців виступає в Швейцарії. Проте яскравих зірок у команді Андреаса Брюкера немає. Втім глибина складу та середній рівень гравців один із найвищих серед учасників змагання.

Головною загадкою для хокейних фахівців є команда України. Підопічні Олега Ігнатьєва молодші за усіх своїх конкурентів, що має велике значення у цьому віці. Проте результати контрольних матчів говорять самі за себе. Окрім цього, у складі української команди ряд гравців нинішній сезон провели у дорослому чемпіонаті, не виконуючи при цьому роль хлопчиків для биття, як це було рік тому.

***

Втім юніорський хокей настільки непередбачуваний, що сюрпризів можна чекати від будь-якого матчу. Цікаво, що у трьох зіграних цього сезону чемпіонатах перемоги здобули команди, від яких цього майже ніхто не очікував. У Дивізіоні ІА перемогла та пробилася до еліти Франція. В Дивізіоні ІІА перемога дісталася Румунії. Цю команду записували ледь не до головних претендентів на пониження в класі, проте румуни випередили Корею, Литву, Великобританію, Естонію та Хорватію. У Дивізіоні ІІВ головних фаворитів групи – іспанців та голландців – залишила позаду екзотична команда Австралії.

Тож і від змагання у Бледі можна очікувати будь-чого. Втім ми будемо вірити у силу та вдачу збірної команди України.

Підтримаймо наших хлопців!

Розклад матчів чемпіонату

Час Місто Команда А Команда Б
15 квітня 2017 року
1 14:00 Блед Італія Україна
2 17:30 Блед Словенія Японія
3 21:00 Блед Польща Австрія
16 квітня 2017 року
4 14:00 Блед Україна Польща
5 17:30 Блед Австрія Словенія
6 21:00 Блед Японія Італія
18 квітня 2017 року
7 14:00 Блед Японія Україна
8 17:30 Блед Польща Словенія
9 21:00 Блед Австрія Італія
19 квітня 2017 року
10 14:00 Блед Японія Польща
11 17:30 Блед Словенія Італія
12 21:00 Блед Україна Австрія
21 квітня 2017 року
13 14:00 Блед Італія Польща
14 17:30 Блед Україна Словенія
15 21:00 Блед Австрія Японія

* – час початку матчів київський


Вас може зацікавити