Застосування Правила 169 «Заборонений удар»

«Національні правила гри у хокей з шайбою на 2014-2018 рр.» були затверджені рішенням виконавчого комітету Федерації від 27.09.2014 року та вступили в дію восени 2014 року із тимчасовими обмеженнями щодо застосування окремих правил.

Зокрема з 30 січня 2015 року у матчах чемпіонату України серед юнаків у віковій групі U-12 (юнаки 2003 року народження) починає застосовуватись правило 169 «Заборонений удар».

ПРАВИЛО 169 – ЗАБОРОНЕНИЙ УДАР (команди U-12 та Жіночі команди)

Визначення – в іграх національних змагань серед команд юнаків вікової групи 12 років і молодше та жіночих команд забороняється застосовувати проти суперника індивідуальні дії тулубом (bodycheck).

I. До забороненого удару у дитячому та жіночому хокеї відноситься будь-яка гра тулубом проти суперника.

II. За гру тулубом проти суперника:

     1. В іграх серед жіночих команд призначається: (1) малий штраф; або (2) великий та автоматичний до кінця гри штраф; або (3) матч-штраф.

     2. В іграх серед команд юнаків вікової групи 12 років і молодше: гра зупиняється і гравець, який порушив це правило обов’язково повинен змінитися. Якщо після гри тулубом суперник продовжує контролювати шайбу і ігровий момент продовжується, гра не буде зупинена, проте гравець, що зіграв тулубом повинен змінитися у найближчій зупинці гри.

III. Гравцю, який травмує чи наражає на небезпеку суперника грою тулубом, буде призначено великий та автоматичний до кінця гри штраф, або ж матч-штраф.

IV. Якщо два гравці переслідують шайбу, то їм буде дозволено штовхатися та нахилятися один до одного за умови, що вони конкурують за шайбу.

V. Якщо два чи більше гравців виборюють шайбу, то їм не дозволяється використовувати борти для здійснення контакту із суперником з метою виводу його з гри, а також штовхати суперника на борти чи притискати до них. Усі ці дії вказують на відсутність інтересу заволодіти шайбою.

VI. Гравець, який знаходиться в нерухомому стані, має право на цю частину льоду. Суперник повинен уникнути контакту з таким гравцем. Якщо гравець стоїть нерухомо між суперником та шайбою, то суперник зобов’язаний об’їхати нерухомого гравця.

VII. Якщо гравець із шайбою рухається просто на суперника, який стоїть нерухомо, то гравець, який веде шайбу, зобов’язаний уникнути контакту. Але, якщо гравець, який веде шайбу намагається уникнути контакту, а суперник рухається просто на нього, то гра суперника буде розцінюватися як заборонений удар.


Вас може зацікавити