Заняття Програми підготовки юних арбітрів пройшли у Дніпрі, Кременчуці та Києві

Спеціалісти Федерації хокею відвідали Дніпро, Кременчук, а також провели заняття для юних арбітрів на арені ВДНГ у місті Києві. Нагадаємо, що відповідно до пункту 2.12 «Теорія та практика суддівства спортивних змагань» Навчальної програми для дитячо-юнацьких спортивних  шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких  шкіл олімпійського резерву, шкіл вищої спортивної майстерності з хокею з шайбою учні ДЮСШ готуються до ролі суддів спортивних змагань, тому з метою впровадження більш ґрунтовної підготовки, покращення іміджу судді та популяризації даного виду спортивної діяльності Федерація хокею України запропонувала спортивним школам свою допомогу. Дуже приємно, що вони відгукнулися на запрошення попрацювати разом у цьому напрямку та з великим ентузіазмом допомагали спеціалістам Федерації у цій нелегкій справі.

У Дніпрі було проведено практичне заняття на льоду тривалістю 40 хвилин, під час якого вихованці місцевої школи навчалися правильно фіксувати положення поза грою, прокидання, вивчали аспекти позиційної роботи, техніку вкидання шайби та техніку сигналів. Після цього було проведено теоретичний семінар з метою роз’яснення нововведень, переглядом складних моментів та відповідями на запитання. Варто зазначити, що чотири юних арбітри виступають у складі місцевої юніорської команди «Динамо» – Станіслав Садовіков, Артем Портной, Василь Полгороднік та Михайло Герасін.

У Кременчуці, на жаль, заняття не викликали великого ентузіазму: їх відвідало лише 5 осіб. Артем Шаповал та Микита Кочура вже мають 2 категорію, а ще 3 судді працюють на матчах аматорських команд. Але, не зважаючи на невелику кількість учасників, було проведено семінар у форматі запитання-відповідь. Приємно, що запитань було багато і бесіда виявилася напрочуд продуктивною.

Наступним у програмі підготовки стало заняття із вихованцями школи «Сокіл». У команді «Сокіл-2006» було проведену лекцію із основ Правил гри та щодо перспектив суддівства і радує те, що дуже багато гравців виявили бажання спробувати себе в ролі арбітрів(Ігнат Пазій, Данило Береза, Данило Скороход, Тимофій Гудзенко, Кирило Осипенко, Річард Бичков, Марьян Пономаренко та Дмитро Дмитренко). Гудзенко Тимофій та Бичков Річард вже навіть встигли попрацювати на матчі «Сокіл-2007» – «Крижинка-2007». Покращувало настрій і те, що тренери підтримували бажання дітей бути всесторонньо розвинутими та вміти не тільки гарно грати у хокей, а і судити змагання молодших команд.

Також після цього суддівством зацікавилися гравці команди «Сокіл-2004», які у найближчий час теж спробують себе у ролі арбітрів.

 


Вас може зацікавити