Секрієрі, Романенко та Ковтун – найкращі гравці першого туру ЧУ серед жінок

Вихідними відбулися матчі першого туру чемпіонату України з хокею серед жіночих команд. Лідерство у турнірній таблиці утримує столична «Україночка», яка здобула три перемоги. На три очка менше мають харківські «Пантери». «Дніпровські Білки» мають три пункти. А «Лавина» та «Королеви Дніпра» очок у своєму активі не мають. Щоправда, останні розпочнуть свої виступи в змаганні з другого туру.

За підсумками шести зіграних матчів визначено найкращих хокеїстів у своїх амплуа.

Найкращий воротар – Аріна Секрієрі («Дніпровські Білки»)

3 матчі, зіграно 128:16, 8 пропущених шайб, КН – 2,81

У сучасному хокеї воротар – це половина команди. Але легіонер із Молдови Аріна Секрієрі стала для «Дніпровських Білок» чимось більшим. У матчі-відкритті чемпіонату саме завдяки блискучій грі Аріни у рамці воріт рахунок було відкрито лише у другому періоді. До цього моменту щонайменше вісім потенційних гольових атак «Україночки» нівелювались вдалою грою голкіпера. Навіть після пропущеної шайби впевнена гра воротаря дніпровської команди довгий час тримала інтригу у поєдинку.

У поєдинку проти «Лавини» Секрієрі знову продемонструвала свою майстерність. А у матчі проти «Пантер» дніпровська команда пропустила лише чотири шайби, не зважаючи на численні нагоди Діани Ковтун та Владислави Скащук.

 

Найкращий захисник – Наталія Романенко («Україночка»)

3 матчі, 2 результативні передачі (2 очка), 0 хвилин штрафу

Наталія Романенко не дарма багато років відвідувала хокейні поєдинки, вболіваючи за своїх синів Володимира та Іллю. В плані розуміння гри та навичок дій на позиції захисника Романенко може дати фору будь-якій учасниці чемпіонату.

На відміну від результативних, але нестабільних, Марини Борисенко чи Марини Кобчук, Наталія Романенко здорово себе проявила під час виконання своїх безпосередніх обов’язків. 88-й номер «Україночка» не припустилася жодної небезпечної обрізки, не програла жодного ключового єдиноборства та не дозволила проявити себе в повній мірі лідерам «Пантер» у центральному матчі туру. При цьому Романенко впевнено закривала чужу синю лінію та неодноразово вивіреною передачею знаходила партнерок по команді на ударних позиціях.

 

Найкращий нападник – Діана Ковтун («Пантери»)

3 матчі, 8 шайб, 4 результативні передачі (12 очок), 11,5 хвилин штрафу

Найкращим снайпером першого туру стала Владислава Скащук, проте вісім із дев’яти шайб Владислава закинула у ворота «Лавини». Діана Ковтун свій бомбардирський доробок (8 шайб та 4 результативні передачі) розподілила на три матчі більш рівномірно. При цьому юна спортсменка неодноразово підчищала огріхи партнерок по команді у захисті. Часто наставник «Пантер» Андрій Землянський випускав Діану на позицію захисника. Швидкість, техніка катання, пристойний кидок з незручної руки, точний пас – все це є у арсеналі нападника. При правильному використанні сильних сторін цього гравця, харків’янки матимуть можливість всерйоз претендувати на найвищі місця в чемпіонаті.

Враження від гри Ковтун зіпсувало вилучення Діани у матчі проти «Україночки» (тоді 20-й номер «Пантер» до малого штрафу отримала ще й дисциплінарний). Той момент, як виявилося, став ключовим у матчі – киянки збільшили свою перевагу у рахунку, а у Ковтун та компанії часу вистачило лише на одну шайбу престижу.


Вас може зацікавити