Заява ФХУ стосовно зриву трансляції матчу «Рулав Одд» – «Сокіл»

Є люди, які хочуть розвивати і популяризувати хокей, а є ті, хто з огляду на вражені особисті амбіції руйнує гру і робить її для загалу недоступною. Сьогодні, 9 грудня відбулася чергова спроба заблокувати трансляцію матчу регулярного чемпіонату Української хокейної ліги між «Рулав Оддом» і «Соколом» з боку так званого телеканалу Xsport, який насправді є особистою прес-службою власника ХК «Донбас» Б. Колеснікова. Цей клуб був виключений з числа учасників УХЛ у зв’язку з систематичними порушеннями регламенту, а перед тим відкликав своїх гравців з лав збірної України. 

Вважаємо дії телеканалу Xsport протизаконними. Телеканал посилається на дію ліцензійного договору, термін якого завершується 27 грудня 2021 року. Цей договір має всі ознаки фіктивності, оскільки був підписаний у результаті змови. 

Юридична служба Федерації хокею України зробила запит на експертизу, яка дасть оцінку цьому договору і визначить його справжність. Подальшим кроком ФХУ може бути звернення в правоохоронні органи з урахуванням, що ця підстава несе матеріальні збитки для команд-учасниць.


Вас може зацікавити