За який трофей боротимуться «Сокіл» і «Донбас»?

Переможець фінальної серії між «Соколом» і «Донбасом» стане володарем унікального кубка чемпіонату України з хокею з шайбою.

Ідея створення трофею зародилася ще у 2007 році за ініціативи почесного президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна та віцепрезидента організації Вадима Сисюка.

Протягом року тривала розробка проєкту кубка. Так, у 2008-му з’явився трофей вагою понад 30 кілограмів, що вдвічі важче за найпрестижніший  у світі Кубок Стенлі. Головна нагорода чемпіонату України виготовлена з золота та срібла 999-ї проби, нікелю, латуні, малахіту, долерита, топазу, фіонітів, гірського кришталю й емалі. Його вартість оцінюється близько в 100 000 доларів США.

Зазначимо, що фінансові витрати на створення трофею взяли на себе співачка Камалія та бізнесмен Мохаммад Захур. Таким чином вони зробили подарунок від себе для всіх любителів хокею в Україні.

Традиційно після завершення сезону переможець чемпіонату України отримує кубок. Ба більше, на трофеї гравіюють прізвища гравців, тренерів і менеджерів клубу-чемпіона, які були причетні до звитяги команди в національній першості.

Ближче до плей-оф клуб передає до Федерації кубок, аби ювелірні майстри його відреставрували, і вже за лічені тижні нагорода перейшла до рук нових переможців.

Підкреслимо, що і надалі головний трофей чемпіонату України передаватиметься від чемпіона до чемпіона національної першості України з хокею з шайбою.


Вас може зацікавити