З наступного сезону почне працювати програма підготовки та атестації суддів

Система підготовки хокейних арбітрів виходить на новий рівень. Комітет хокейних арбітрів Федерації хокею України спільно із Національним університетом фізичного виховання та спорту України розробили програму підготовки та атестації суддів. Повідомляється, що починаючи з сезону 2016/2017 років допуск до всіх офіційних змагань (включаючи дитячо-юнацькі змагання) отримають лише ті судді, що пройшли щорічний курс підготовки (перепідготовки), здали відповідні нормативи та отримали сертифікат у відповідності до набраних балів.

Вся програма розрахована на 3 рівня. Початковий рівень програми став логічним продовженням роботи школи юного арбітра, яка розпочала свою роботу минулого року та ставить на меті залучення до суддівства юних та перспективних юнаків та дівчат. Другий рівень передбачає перепідготовку та підвищення кваліфікації суддів І та ІІ категорії. Особливу увагу у програмі буде приділено перепідготовці та атестації суддів національної та міжнародної категорії, в якій передбачається також залучення провідних спеціалістів з Міжнародної федерації хокею та видатних хокейних арбітрів світового рівня.

Перша навчальна сесія відбудеться на базі університету вже восени цього року, на якій з суддями буде працювати професорсько-викладацький склад кафедр хокею, психології спорту, теорії та методики спортивної підготовки, спортивної медицини та інших. Практичні заняття будуть проходити на льодових майданчиках міста Києва з найкращими суддями міжнародної категорії.


Вас може зацікавити