З майстер-класом від «Берсерків» і дружніми обіймами. Харків провів фестиваль «Хокейна родина»

5 лютого визначилися переможці всеукраїнського фестивалю «Хокейна родина» на Харківщині, змагання, в яких у форматі 3х3 змагаються колективи, складені з представників однієї родини. 

Харківський етап «Хокейної родини» був особливим, оскільки в ньому взяли участь гравці клубу Української хокейної ліги «Берсерки». Власне, «вікінги» виїхали від рідної льодової арени «Дафі» до ковзанки у селищі міського типу Березівка, на якій відбувалися змагання, з батьками і дітьми. Цікаво, що льодову коробку жителі Березівки створили власними руками, зокрема встановили ворота, зробили якісну розмітку, сконструювали бортики, провели світло і побудували роздягальню. 

Власне зі спільного тренування «Берсерків» з учасниками змагань, у якому також взяли участь вихованці дитячо-юнацької школи «Союз», дійство й розпочалося. Професійні спортовці продемонстрували любителям, як треба проводити розминку і поділилися кількома тренувальними вправами. Окрім того, воротарі «Берсерків» Костянтин Козловський і Михайло Шевчук провели майстер-клас для голкіперів харківських дитячо-юнацьких шкіл. Надодачу «Берсерки» провели виставковий товариський матч проти дітей і їх батьків. 

Окрім того, всі бажаючі мали змогу взяти участь у конкурсах. Один із них мав назву «Тир». За умовами конкурсу, діти влучали шайбою кидками з п’ятиметрової відстані по вишикуваних у воротах пляшках з лимонадом. Кожну вибиту пляшку з напоєм переможець забирав собі. 

Безпосередньо у сімейному фестивалі взяло участь шість команд, розділених на дві групи. Наймолодшими учасниками були представники команди «Янґ Бойз». Крім них, виступали команди «Союз», «Ракета», «Зірка» і місцевий колектив із Березівки. Чемпіонами стали представники «Союзу». Нагородження переможців відбудеться 17 лютого, в перерві матчу регулярного чемпіонату УХЛ «Харківські Берсерки» – «Кременчук» у льодовій арені «Айсхолл». 

Після завершення змагальної частини березівчани почастували усіх причетних фірмовою стравою, підготованою на вогні. Розставалися люди з теплими обіймами. 

«Нам дуже сподобалася доброзичлива, по-справжньому хокейна атмосфера під час фестивалю в Березівці, – каже прес-службі ФХУ Павло Легачев, який одночасно очолює Харківський відокремлений підрозділ національної Федерації і є керівником «Харківських Берсерків». – Враховуючи якісні умови для проведення змагань, зацікавлення місцевих мешканців, схожі заходи наш клуб планує проводити і в майбутньому».


Вас може зацікавити