З Києва до Техаса: нападник молодіжки Коржилецький переїжджає у США

18-річний нападник молодіжної збірної України Данило Коржилецький, котрий впродовж останніх двох сезонів виступав за київський «Сокіл», переходить у клуб Північноамериканської хокейної ліги (NAHL) «Амарілло Вранґлерз». 

Данило – вихованець «Сокола». Першу хокейну освіту він здобував у спецгрупі Владислава Зозовського, з хлопцями 2002 року народження, будучи на рік молодшим від більшості тих, з ким тренувався. 

У 2017-2020 роках Коржилецький готувався в системі словенського клубу «Блед», у якому пройшов усі стадії, від юнацької команди U18 до першого складу, за який встиг провести 22 офіційних матчі, в яких закинув 5 шайб і віддав 9 передач. 

До основного складу «Сокола» Данило приєднався на початку 2021 року і спершу допоміг киянам здобути срібло національного чемпіонату, а потім виграв золото першості України у складі молодіжки «Сокола». 

На початку 2022 року Коржилецький разом із «Соколом» здобув Кубок України. 

Загалом за київську команду він відіграв 56 офіційних матчів, закинув 15 шайб і віддав 7 передач. 

У грудні 2021 року Данило в складі юніорської збірної України виступав на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В. У п’яти матчах він закинув 5 шайб і віддав 9 передач, ставши другим за результативністю гравцем турніру. Цьогоріч Коржилецький потрапив у розширений список кандидатів у національну збірну України. 

Зауважимо, що клуб «Амарілло Вранґлерз» посідає п’яте місце у Південному дивізіоні поточного регулярного чемпіонату NAHL. З 37-ми проведених матчів команда виграла 20. Найкращими бомбардирами команди є два латвійці: Крістапс Скрастіньш – 45 (23+22) очки і Ґлєбс Прохоренковс – 35 (12+23).


Вас може зацікавити