Юнаки Угорщини здолали українців та наблизили себе до дивізіону 1A

Юнацька збірна України (U-18) зазнала першої поразки на чемпіонаті світу в Італії.

Угорщина (U-18) – Україна (U-18) – 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Шайби: 0:1 – Сидоренко (Тиченко, Пазій, більш.), 39:46. 1:1 – Добош (Хорват), 40:58. 2:1 – Хорват (штрафний кидок), 42:56.

Україна: Сердюк (59:27); Волков (2) – Дахновський, Нікулін – Трошкін, Кисельов – Шамардін (2), Курзенков; Трандафілов – Крикля – Яцишін, Мельниченко – Дубський – Сидоренко, Тиченко – Пазій – Ковальчук, Стецюра (2) – Г.Сімчук – Мойсеєв. Командний штраф – 2 хвилини.

Кидки: 20 (5+9+6) – 34 (4+16+14).
Штраф: 8 – 8.

29 квітня. Асіаґо. Палац «Палаодегар». 313 глядачів.

Українські хокеїсти провели не найкращий свій матч, але при цьому відкрили рахунок (Микита Сидоренко першим опинився на добиванні у більшості), вели у рахунку після двох періодів, але після перерви не втримали позитивного для себе результату в заключній 20-хвилинці. Спочатку угорці завершили позиційну атаку кидком під поперечину, а потім “синьо-жовті” пропустили контратаку, в якій Бенче Хорват вискочив віч-на-віч з воротарем, а наш захисник Володимир Трошкін злегка притримав атакуючого гравця. Рефері зустрічі італієць Андреа Бенвегну порахував, що цей фол «тягне» на штрафний кидок… І сам постраждалий Бенче Хорват привів вирок у виконання кидком між щитками Сердюку – 2:1.

Наприкінці зустрічі українці пішли ва-банк, замінили голкіпера на польового гравця та влаштували штурм воріт Левенте Хегедуса, але угорці вистояли та наблизили себе до виходу до дивізіону 1A.

Незважаючи на поразку, підопічні Олександра Бобкіна зберігають теоретичні шанси на перше місце у дивізіоні 1B. Але зараз ситуація не в наших руках. Насамперед, українцям слід тримати кулаки за Італію, якій необхідно взяти шість очок у зустрічах проти Словенії та Угорщини. Якщо господарі форуму досягнуть максимального результату, українцям також необхідно брати три очки у заключному матчі 1 травня проти Австрії, а далі вже рахувати різницю шайб… Зауважимо, що наш наступний суперник на ЧС-2022 австрійці із трьома пунктами посідають п’яту сходинку у таблиці. В активі українців залишилося дев’ять очок і друге місце.

Вас може зацікавити