Впевнена перемога «Донбаса» над «Білим Барсом» дозволила донеччанам посісти першу сходинку в турнірній таблиці

Олексій Трифонов оформив перший шатаут в сезоні 2020/21

У Дружківці відбувся другий матч третього туру чемпіонату України між донецьким «Донбасом» і білоцерківським «Білим Барсом».

Першу половину стартового періоду матчу команди не були обережними і відразу почали активно пресингувати свого супротивника, але до закинутих шайб справа на страті матчу так і не дійшла. В середині періоду грубо донеччани зіграли проти форварда “барсів” Максима Ромахіна, який зміг покинути майданчик тільки за допомогою носилок.

Після цього білоцерківці посипалися в обороні, і спочатку за 30 секунд пропустили дві шайби від Пересунько та Монса, а через 4 хвилини отримали ще дві шайби з різницею в 13 секунд від Бірюкова та Коренчука.

У другому періоді команди суттєво знизили результативні обороти, але це не завадило донеччанам відзначитися ще двічі у воротах Кучера, який замінив Суліму в кінці першого періоду. У другій двадцятихвилинці по шайбі на свій рахунок записали Віктор Туркін та Максим Разумов, зробивши рахунок на табло 6:0.

У третьому відрізку зустрічі команди грали більше за рахунком – донеччани впевнено і надійно намагалися довести матч до завершення, а білоцерківці усіма силами намагалися забити шайбу престижу у ворота Трифонова.

Незважаючи на всі зусилля, за підсумками матчу, ворота «Донбасу» так і залишилися сухими, а ось донеччани ще тричі змогли прошити Кирила Кучера – дубль на рахунку Олександра Пересунько і Вікора Туркіна, а також ще один гол забив Андрій Сигарев.

Таким чином, «Донбас» здобув третю перемогу в трьох турах чемпіонату і очолив турнірну таблицю з 6 набраними очками, а голкіпер Олексій Трифонов оформив перший шатаут в сезоні 2020/21 серед усіх голкіперів Ліги.


«Донбас» – «Білий Барс» 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)

Шайби: 1:0 Пересунько (Буценко), 10:38; 2:0 Монс (Туркін, Журавльов), 11:07; 3:0 Бірюков (Сигарев), 15:03; 4:0 Коренчук (Журавльов, Буценко), 15:16; 5:0 Туркін (Монс, Захаров), 20:20; 6:0 Разумов (Туркін, Кобелєв), 39:21; 7:0 Пересунько (Пангелов-Юлдашев), 53:06; 8:0 Сигарев (Шишлянніков), 54:26; 9:0 Туркін (Кобелєв, Захаров), 56:01.

Донбас: Трифонов (Дьяченко). Пангелов-Юлдашев – Журавльов, Кожевников – Кобелєв, Кутугін – Григор’єв, Трандафілов – Садовиков. Монс – Туркін (А) – Захаров (К), Шишлянніков – Бірюков – Сигарьов, Мільохін – Буценко – Коренчук (А), Пересунько – Карамнов – Разумов.

Білий Барс: Суліма (Кучер). Грицюк – Логач, Таран (К) – Кравець, Ядловський (А) – Будько. Благий (А) – Даниленко – Бородай, Удовиченко – Ружніков – Ромахін, Грабовецький – Мороз – Петрошенко, Трошкін – Кисельов – Собко.

Джерело: сайт УХЛ


Вас може зацікавити