Володимир Трошкін підписав контракт зі швейцарським «Серветтом»

Чемпіон III зимових юнацьких Олімпійських ігор 2020 з хокею 3х3 Володимир Трошкін сезон-2022/23 проведе в «Серветті» в головній молодіжній швейцарській лізі U20-Elit. Напередодні 18-річний український захисник підписав із женевським клубом однорічний контракт.

Володимир Трошкін народився 2 серпня 2004 року в Донецьку. Перші кроки на льоду маленький Вова робив у віці 7 років у «Донбасі» під керівництвом тренерів Олександра Мнікіна, Олександра Селютіна, Володимира Карабаджака. З початком війни в Україні, у 2014 році, родина Трошкіна змушена була переїхати до Кривого Рогу у «Кривбас», де один сезон хокеїст відточував майстерність під керівництвом Геннадія Запорожченка. У 11-річному віці Трошкін повернувся під прапори «Донбасу», оскільки його рідний клуб змінив прописку та переїхав базуватись у Бровари. З 2015 року на Київщині юний хокеїст працював під керівництвом екс-захисника збірної України Андрія Савченка.

Наступним етапом кар’єри Трошкіна став – «Білий Барс». З 2019 року Володимир перебазувався до системи білоцерківців і аж до осені 2021 року вдосконалювався у тренерів: Костянтина Буценка, Олександра Бобкіна та Віталія Литвиненка. Потім, після осіннього розколу в українському хокеї та утворення нової команди БСФК, захисник продовжив кар’єру у складі Броварського спортивно-фахового коледжу на чолі з Бобкіним та Русланом Борисенком. Саме тренерський тандем Бобкін – Борисенко зробив ставку на Трошкіна як на одного з провідних захисників команди у юнацькій збірній України (U18) на чемпіонаті світу-2022 в дивізіоні 1B, за підсумками якого українці здобули «срібло» та піднялися з другого місця ешелоном вище!

«Те, що мені вдалося отримати контракт у «Серветті» – великий крок у розвитку моєї кар’єри, – розповідає Володимир Трошкін. – Швейцарська ліга U20-Elit на мою особисту думку входить до Топ-3 найкращих ліг Європи у молодіжному хокеї. Конкуренція – божевільна. Тільки в моїй команді на сезон заявлено 12 захисників, але я щасливий тут виступати і боротися за місце у двох провідних п’ятірках! Зрозуміло, нічого цього не було б без тренерського вкладу в мій розвиток. Мені дуже пощастило з тренерами  протягом усієї моєї ігрової кар’єри і тому я їм дуже вдячний за спільну роботу та цінні поради!»

У 2020-му Трошкін став золотим медалістом ІІІ юнацьких Олімпійських ігор у швейцарській Лозанні з хокею 3х3 у лавах змішаної команди Green.

Вас може зацікавити