Вкидання пана Зубка, дубль Шахрайчука та старт Першої ліги

У суботу, 24 вересня, в Києві офіційно було дано старт новому хокейному сезону-2022/23. Змагальна програма розпочалася у чемпіонаті України серед восьми команд першої ліги. Напутнє слово та символічне стартове вкидання перед матчем-відкриттям між столичними «Арсеналом» та «Крижинкою-Коледж» виконав президент Федерації хокею України пан Георгій Зубко.

«У мене сьогодні дуже стримане, але дуже сильне почуття радості, – сказав на відкритті хокейного сезону президент ФХУ Георгій Зубко. – Саме 7 місяців тому – 24 лютого в Україну прийшла велика біда – війна. І 24 числа ми фактично відновлюємо та відкриваємо офіційні змагання з хокею у країні! Тому що хокей неможливо зупинити: оновлюються льодові арени, створюються нові хокейні команди… Я дуже щасливий і вдячний усім за те, що в цей важкий час ми знайшли сили бути на льоду, бо хокей для мене, як і для більшості з вас – це джерело сили!”

Матч-відкриття на Льодовій арені на вулиці Шалетт не підкачав. І не лише через сузір’я імен: у формі «Арсеналу» на лід вийшли багаторазові чемпіони України та екс-гравці збірної України Микола Ладигін, Костянтин Рябенко, чемпіон Європи-1989 у складі збірної СРСР-U18 Валентин Олецький, учасники олімпійських Ігор-2002 Костянтин Сімчук, Вадим Шахрайчук та власне олімпійський чемпіон-1992, двічі учасник матчу «Всіх зірок НХЛ» та дворазовий фіналіст Кубка Стенлі Олексій Житник, який у нинішнє міжсезоння поповнив ряди чинних чемпіонів України у першій лізі.

Команда-новачок турніру «Крижинка-Коледж», кістяк якої складають молоді хокеїсти до 17-ти років, дали серйозну відсіч майстрам «Арсеналу» і до 35-ї хвилини навіть вели в рахунку 2:1 завдяки шайбам старших товаришів – Олега Білоусова та Олексія Мадери. Проте досвідчені хокеїсти завдяки дублям Вадима Шахрайчука, Дмитра Юшкова та голу Миколи Ладигіна все ж таки схилили чашу терезів на свою користь – 5:2.

Цікаво, що першу шайбу у матчі-відкритті могутнім кидком у ворота Микити Петленка провів нинішній головний тренер збірної України, найкращий снайпер в історії національної команди (50 шайб) та володар Кубка чемпіонів-2006 нападник «Арсеналу» Вадим Шахрайчук.


В інших матчах вікенду на катку ВДНГ «Автомобіліст» переміг ХК «Київ» з рахунком 6:1, а «Київські Лаври» здолали «Сокіл»-Junior – 9:3.

Вас може зацікавити