Визначились усі претенденти на пост президента Міжнародної федерації хокею

Міжнародна федерація хокею (IIHF) представила всіх кандидатів на входження до Ради IIHF та озвучила, хто саме претендує на пост президента IIHF. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Так, у виборах очільника Міжнародної федерації хокею візьмуть участь Хенрік Бах Нільсен (Данія), Петр Бржиза (Чехія), Сергій Гончаров (Білорусь ), Франц Рейндль (Німеччина) та Люк Тардіф (Франція). Рене Фазель, що головував із 1994 до 2021 року, цього разу висуватись не став. 

Зазначимо, що напередодні – до 30 червня 2021 року – країни-члени Міжнародної федерації хокею, які мають хорошу репутацію, висунули по одному кандидату на кожну з посад: президента, старшого віцепрезидента, регіонального віцепрезидента та члена Ради. Усі подані претенденти були перевірені зовнішньою аудиторською компанією та затверджені IIHF.

А вже 25 вересня цього року на Піврічному конгресі IIHF буде обрано новий склад Ради IIHF, що діятиме протягом наступних 5 років. Згідно з переглянутою структурою управління та статутом IIHF, нова Рада складатиметься з 14 членів з правом голосу, зокрема, із президента, старшого віцепрезидента, трьох регіональних віцепрезидентів та дев’яти інших членів. Також має бути дотримана гендерна квота – із 14 осіб мінімум двоє мають бути чоловіками і мінімум двоє – жінками.

 


Вас може зацікавити