Вінницький «Маяк» – чемпіон України з хокею серед аматорів 2019!

Цього уїк-енду у місті Богуславі Київської області на базі УНТЦ «Льодограй» відбулася фінальна частина чемпіонату України з хокею з шайбою серед любительських команд. До фінальної частини потрапили переможці регіональних чемпіонатів. Своє бажання взяти участь у змаганні висловили сім хокейних команд.

На відміну від попереднього сезону у фінальній частині мали право брати участь виключно спортсмени-любителі (минулого року допускалась участь трьох спортсменів-вихованців ДЮСШ, яким виповнилося 45 років).

За тиждень до початку фінальної частини оргкомітет змагання провів процедуру жеребкування. Фіналісти попереднього чемпіонату – «Рось» із Білої Церкви та «Легіон» із Хмельницького – були розведені по різним групам.

На першому етапі команди проводили одноколовий турнір в своїх групах, після чого відбувалися стикові поєдинки за 5-те, 3-тє та 1-ше місця. Четверта команда групи А залишала турнір за підсумками групового етапу.

У групі А, як і очікувалось, основна боротьба розгорнулась між вінницьким «Маяком» та хмельницьким «Легіоном». Впевнено вигравши у своїх суперників у перший ігровий день, команди влаштували справжній батл у вирішальному поєдинку. В підсумку за рахунок кращої гри у обороні «Маяк» переміг (3:1) та вийшов до фіналу.

Групу В ще до початку змагань назвали «групою смерті». Результати матчів не розчарували любителів інтриги: «Рось» (Біла Церква), «Динамо» (Харків) та «Кальвадос» (Полтава) обмінялися перемогами між собою. Але полтавчани виграли у харків’ян лише у овертаймі, тому до фіналу потрапили хокеїсти «Динамо».

Результати матчів групи А:

М Команда МАЯ ЛЕГ СУМ ТЕТ Шайби Очки
1 Маяк (Вінниця)   3:1 7:0 10:0 20 – 1 9
2 Легіон (Хмельницький) 1:3   5:2 7:0 13 – 5 6
3 ХК Суми (Суми) 0:7 2:5   5:2 7 – 14 3
4 Тетерів (Київ) 0:10 0:7 2:5   2 – 22 0


Результати матчів групи Б:

М Команда ДИН РОС КАЛ Шайби Очки
1 Динамо (Харків)   5:3 1:2 ОТ 6 – 5 4
2 Рось (Біла Церква) 3:5   3:0 6 – 5 3
3 Кальвадос (Полтава) 2:1 ОТ 0:3   2 – 4 2


У матчі за 5-те місце «Кальвадос» дотиснув ХК «Суми». У матчі за третє місце зійшлися минулорічні фіналісти – «Рось» та «Легіон». Білоцерківська команда, яка виступала на турнірі без п’яти основних виконавців, на відміну від минулого року не показала якісної гри у нападі. «Легіон» помстився «Росі» за поразку в 2018 (0:6) і переміг із рахунком 4:2.

У фінальному матчі «Динамо» зустрічалося з «Маяком». Харківська команда показала на турнірі дуже красиву, якісну гру і не дарма вважалася фаворитом пари. Проте коротка лава запасних далася взнаки і сил у підопічних Сергія Акулова на весь матч не вистачило. Вінничани ж зіграли дуже грамотно і довели матч до перемоги (5:2).

Вінницька команда стала чемпіоном України серед аматорів, «Динамо» посіло друге місце, а «Легіон» срібло минулого року доповнив бронзою нинішнього.

Також організаторами були визнані найкращі гравці у своїх амплуа, а також найкращий бомбардир та снайпер змагання, які отримали відповідні відзнаки від оргкомітету та спонсора турніру – оператора державних лотерей «МСЛ».

Головний приз – чемпіонський кубок – капітан вінницької команди Володимир Давидюк отримав із рук чемпіона світу 1990 року, дворазового учасника Матчу Всіх Зірок НХЛ Дмитра Христича.

Підсумкова турнірна таблиця:

М Команда
1 Маяк
2 Динамо 
3 Легіон 
4 Рось 
5 Кальвадос 
6 ХК Суми 
7 Тетерів 


Вас може зацікавити