Видовищна перемога за аншлагу на «Айсбергу»

Слідом за Києвом смак національного чемпіонату відчули і на Полтавщині. Сьогодні хокейний клуб «Кременчук» дебютував у ХХІІІ чемпіонаті України. Поєдинок, який ще до початку охрестили битвою молодості проти досвіду, завершився на користь представників молодого покоління українських хокеїстів.

ХК «Кременчук» – «Витязь» – 5:1 (2:0; 2:0; 1:1)

14 лютого 2015 року, 18:30. Льодова арена «Айсберг», 300 глядачів

Судді: А. Гладченко, Р. Пантелеймонов, А. Бакуменко

Кременчук: Е. Захарченко. В. Романенко, Качмар, Варивода, Муль, Логвиненко, Сірченко. Луговий, Лисак, Бобков, Бойков, А. Захарченко, Кузьмик, Чернишенко, Микулко, М. Дворник.

Витязь: Харитонов. О. Романенко, Сипко, Клокол, Белєвцов, Попов. Мартишко, Савченко, Пономаренко, Максименко, Миколенко, Ісаєнко, Щербань, Лазаренко, Бобовников.

Голи: 1:0. Чернишенко (Сірченко, Варивода, 6:48 – більш.), 2:0. Лисак (В. Романенко, 14:37 – менш.), 3:0. В. Романенко (Кузьмик, 22:35 – більш.), 4:0. Лисак (Микулко, 32:18 – більш.), 4:1. Савченко (Ісаєнко, Лазаренко, 43:40 – більш.), 5:1. Луговий (Кузьмик, 44:55 – більш.)

Штраф: 18  – 26

Нереалізований штрафний кидок: Варивода (38:27)

Перший матч своєї команди в історії чемпіонатів України вболівальники із Кременчука зустріли дуже гідно. На трибунах льодової арени «Айсберг» яблуку ніде було впасти. Серйозний інтерес до матчу був і місцевої та обласної преси – після матчу підопічних Дмитра Підгурського буквально засипали запитаннями.

Що ж до хокеїстів, то місцева команда свято хокею не зіпсувала, здобувши переконливу перемогу. Господарі льоду, які дуже серйозно готувалися до дебютного матчу, протягом всього поєдинку давали супернику майстер-класи гри у нерівних складах.

Взагалі всі шайби у матчі були закинуті саме за чисельної переваги однієї із команд. Господарям же вдалося відзначитись як у більшості, так і в меншості. Володимир Варивода міг перервати цей «нерівно складний» ряд, але переграти досвідченого Олександра Харитонова 20-захиснику під час виконання штрафного кидка не вдалось.

У підсумку – яскрава перемога ХК «Кременчук», яка втім не має надто окриляти хокеїстів з Полтавщини. Не слід забувати, що до Кременчука «Витязь» приїхав без цілого ряду провідних виконавців і реальну силу цієї команди ми зможемо відчути в наступних матчах.

«На цьогорічний сезон ставимо високі задачі, на першому місці повинна бути мотивація – виграти чемпіонат України. Завжди перед початком чемпіонатів присутній мандраж, головне перебороти його в перші хвилини гри. Матч був важким, добре що повели в рахунку і показали свій бійцівський характер», – зазначив головний тренер ХК «Кременчук» Дмитро Підгурський.


Вас може зацікавити