Відбулося засідання комітету хокейних арбітрів

11 вересня відбулося засідання комітету хокейних арбітрів. Його голова, Вадим Сисюк, відразу визначив метою засідання розробку та подальше запровадження єдиного підходу ефективної організації суддівства хокейних змагань та наголосив на важливості докладати спільних зусиль для прийняття виважених рішень.

Результат не змусив на себе чекати: комітет ухвалив понад десять важливих питань. Одним з перших на порядку денному було рішення щодо напрямків його діяльності. Відтепер комітет буде діяти відповідно до «Положення про комітет хокейних арбітрів Федерації».

По другому питанню порядку денного було вирішено, що усі члени комітету, які Радою Федерації уповноважені бути головними суддями відповідних офіційних змагань мають дотримуватися типової посадової інструкції.

Олексій Глуховський, один з членів комітету, зазначив , що Чемпіонат України з хокею з шайбою сезону 2019-2020 років є пріоритетним у системі спортивних змагань та потребує спортивних суддів з найвищим рівнем професійної підготовленості та запропонував надати можливість головному судді Чемпіонату за підсумками суддівства кожного конкретного матчу здійснювати безпосередню оцінку якості суддівства та вживати відповідних заходів у разі невідповідності високому рівню.

Вересень місяць було обрано періодом розробки порядку інспектування матчів та опрацювання інших питань, які необхідно вирішити комітету для впровадження кваліфікованого та об’єктивного суддівства змагань у сезоні 2019-2020 років.

Тож відповідальним за розробку та надання порядок оцінки якості суддівства було призначено Олега Лусканя.

Було затверджено призначення суддів на матчі Чемпіонату до 30 вересня 2019 року. А також було визначено порядок призначень суддів Чемпіонату України серед чоловіків у майбутньому сезоні.

У фінальній частині засідання було вирішено розробити Положення про комісію з оцінки якості суддівства. До складу цієї комісії було рекомендовано включити трьох експертів: Олега Лусканя, Сергія Дронговського та Володимира Бабинця.

До моменту затвердження Положення та впровадження системи інспектування використовуватиметься тестовий період роботи інспекторів матчів Чемпіонату у режимі відеоперегляду матчів. Їх звіти будуть надані членам комітету на наступному засіданні, яке відбудеться 30 жовтня 2019 року о 13:00.


Вас може зацікавити