Відбулися матчі 39-го туру чемпіонату України

Матчами у  Кременчузі й Дружківці в останній день зими  відкрився черговий, 39-й тур чемпіонату України.

 
ХК«Кременчук» – «Крижані Вовки» 14:1 (3:0, 8:0, 3:1).
Кременчужани взяли собі за обов’язок- відвантажувати аутсайдерам чемпіонату по 14 шайб. Своєрідний гросмейстерський рівень. Цього разу найбільш розгромним виявився другий відрізок матчу- гравці з полтавщини вісім разів закинули каучукового диска у ворота киян. Кінцевий результат матчу був прогнозованим й нікого не здивував. Провівши 14 шайб (чотири з яких закинув Дмитро Орлов, й ще десяток- решта партнерів по команді) і пропустивши в свої ворота одну, хокеїсти ХК «Кременчук» здобули чергову перемогу й на мажорній ноті підійшли к фінішу чемпіонату. Попереду- матчі плей-офф й помаранчово-чорні будуть уважно спостерігати за чвертьфіналістами, очікуючи на свого майбутнього суперника.
 
 ХК «Донбас» – МХК«Динамо» 13:3 (3:1, 6:0, 4:2).
 Гра між діючим чемпіоном України й аутсайдером цьогорічної першості складалась з трьох відрізків. В першому та третьому, якщо подивитись на закинуті й пропущені шайби, мало б  скластися враження, що не все так було безнадійно у виконанні харків’ян, але другий період зустрічі з його 6:0 все ж таки надав більш реалістичну картину справжнього співвідношення сил у цій парі й спустив, навіть, найбільших оптимістів, з небес – на землю.
Молоді динамівці, безумовно, можуть занести собі в актив три шайби, які вони спримудрилися провести у ворота Богдана Д’яченко, який після тривалого відновлення зайняв “рамку” біло-червоних, але здебільшого, знову складалось враження, що подопічні Сергія Вітера проводять тренування з підвищеною відповідальністю. Знищивши своїх опонентів “через десяток”, господарі “Альтаїру” за  будь-яких результатів, залишаються “зі сріблом” регурного чемпіонату й разом з своїми найприциповійшими візаві з ХК “Кременчук” будуть готуватися до ігр плейофф.
 
Остання гра 39-го туру, вже проходила весною – 1-го березня на “Арені-Фаворит” “Дніпро” приймав “Білий Барс”
ХК «Дніпро»-«Білий Барс» 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Обидві команди, без сумнівів будуть міцним горішком, коли справа дійде до фінальної стадії чемпіонату України. Дмитро Підгурський й Костянтин Буценко не хотіли розкривати всі козирі, які вони, певне, підготувують до матчів плейофф. За результатами регулярного чемпіонату “щуки” посідають третє місце, “барси” ж  свої амбітні плани переносять на стадію “матчів на виліт”. Звітна гра тримала глядачів у напрузі до останньої хвилини – після безрезультативного першого періоду, в другому – господарі закинули дві поспіль шайби у схожому стилі. Нападники херсонців виявились спритнішими за захисників білоцерківців на п’ятаку Кучера. В останньому відрізку матчу, вже жовто-чорні зуміли відіграти одну шайбу, до максимуму закрутивши інтригу в цьому двобої. Але, більш досвідчені гравці з півдня України більше не дозволили хокеїстам з київщини розвинути свій успіх, довівши гру до переможного результату.
 
Фото- з офіційного сайту УХЛ



Вас може зацікавити