Вадим Шахрайчук: «Важливо, щоб хлопці були здатні провести усі матчі в Польщі на одному рівні»

У неділю, 12 грудня, національна збірна України розпочала третій збір під керівництвом Вадима Шахрайчука. Вінчає тренувальну роботу на льоду броварського «Терміналу» участь у міжнародному турнірі в польському Битомі, де українцям, окрім місцевої збірної, протистоятимуть французи і угорці. В переддень виїзду наставник нашої збірної поділився поточним станом справ з прес-службою Федерації хокею України.

– Зібравшись у неділю, протягом першого тренування ми намагалися визначити, в якому функціональному стані хокеїсти прибули в збірну, – бере слово Вадим Шахрайчук. – Ми провели інтенсивне тренування, які дозволило зрозуміти, як можна навантажувати гравців надалі. Нам важливо, щоб хлопці були здатні фізично і функціонально провести три поєдинки в Битомі на одному рівні. Наразі цілком зрозуміло, що такі досвідчені хокеїсти як Андрій Міхнов та Роман Благий рівню збірної відповідають. Також мене приємно здивував рівень готовності представників «Кременчука». Особливо на тлі попередніх зборів, коли кременчужани фізично гравцям з інших команди поступалися. Натомість хотілося б, щоб краще виглядали окремі молоді хокеїсти.

Протягом двох вівторкових тренувань ми зосередилися на тактиці гри в нерівних складах. У заключний день зборів теж будемо працювати над більшістю і меншістю.

– До добре готових гравців «Кременчука» належить Андрій Денискін, котрий пропустив півтора місяця у зв’язку з дискваліфікацією?

– Андрієві зараз важко. Ті матчі за його участю, які я бачив уже після відбуття дискваліфікації, не вразили. Денискін може і повинен грати на набагато вищому рівні. Пауза вибила Андрія з колії. Він поки перебуває в неоптимальній формі, хоча й на тренуваннях виглядає доволі непогано. Сподіваємося, впевненість у тренувальному процесі перейде на ігри Єврочелленджа.  

– Ви вже визначили для себе, в яких поєднаннях гратимуть хокеїсти на турнірі в Польщі?

– Попередньо гравців по п’ятірках розставили. Але за підсумками тренувань вносимо корективи. До кінця з поєднаннями ще не визначилися. Розраховували на Дмитра Німенка, але нападник «Сокола» мав пошкодження. Вирішили дати йому змогу відновитися повноцінно і на цьому зборі не використовувати. Також пішли на зустріч Віталієві Ляльці. Йому зараз важливо закріпитися у складі словацького «Пряшева». Ми розуміємо, що Віталієві зараз потрібно грати за нову команду якомога частіше, тому не наполягали на його приїзді на збір у Броварах. Очікуємо на Ляльку вже в Польщі, за добу до першого матчу в Битомі. Ми знаємо можливості Віталія і його роль у нашій команді.

– В обоймі команди наразі перебуває три воротарі, а в заявку на турнір у Польщі потрапить двоє. При цьому якщо Артура Оґанджаняна та Олега Петрова ви викликали й на попередні збори, то Сергій Писаренко отримав шанс проявити себе в головній команді країни вперше.

– Остаточне рішення щодо воротарів прийме мій помічник Костянтин Сімчук. Хлопці намагаються проявити себе з найліпшого боку. Усі три голкіпери – приблизно одного рівня. Остаточне рішення буде прийняте після заключного ранкового тренування у середу. Стосовно Писаренка. Сергій дуже добре ввійшов у чемпіонат України. Він видав кілька дуже сильних матчів. Зокрема варто виділити той, у якому «Дніпро» здобув перемогу 2:1 у Кременчуку. Заслуга Сергія в цьому успіху херсонців величезна. Тому не приховую, що мені хочеться побачити Писаренка в матчах за збірну, в протистояннях із сильними командами. Але останнє слово одначе буде за Сімчуком.

VBET Ukraine  — Титульний партнер національної збірної команди України з хокею


Вас може зацікавити