В Україні пройде всесвітній уїк-енд жіночого хокею

8 жовтня у місті Києві відбудуться заходи в рамках Всесвітнього уїк-енду жіночого хокею. Метою проведення даного заходу є популяризація та формування позитивного іміджу хокею та інших льодових видів спорту серед жінок і населення країни в цілому, що в найближчій перспективі має стати поштовхом для створення на базі дитячо-юнацьких спортивних шкіл груп підготовки для дівчат.

Саме цій події була присвячена нарада, яка відбулася 27 вересня 2016 року в Управлінні молоді та спорту Київської міськдержадміністрації за ініціативи жіночого комітету Федерації хокею України. Сам же захід отримав в Україні офіційну назву «День відкритих дверей – день льодових видів спорту».

На нараді були присутні представники Управління молоді та спорту КМДА, Федерації хокею України, Федерації хокею міста Києва, Української хокейної ліги, хокейних клубів «Дженералз», «Кривбас», «Україночка», ДЮСШ «Крижинка», ДЮСШ «Київ», ДЮСШ «Сокіл-Київ», СДЮШОР «Сюїта», СДЮШОР «Лідер» та ДЮСШ «Вікторія».

Учасники наради обговорили програму заходу та створили робочий план проведення урочистостей. Загалом планується, що будь-які зацікавлені особи зможуть взяти участь у майстер-класах на льоду, землі, кидковому центрі у професіональних тренерів та спортсменів. Програма передбачатиме безперервну проведення уроків з ранку до вечора 8 жовтня.

Детальна програма проведення заходу буде оприлюднена найближчим часом.

Федерація хокею України здобула можливість участі у всесвітній програмі «World girls ice hockey weekend» завдяки активній участі представників жіночого комітету Федерації у програмі Міжнародної Федерації Хокею «Табір підвищення кваліфікації гри в хокей з шайбою серед жінок», що відбулася з 9 по 16 липня 2016 року у місті Віерумякі, Фінляндія.

«World girls ice hockey weekend» цього року відбудеться 8-9 жовтня більш ніж в 50 країнах світу та вперше в Україні.


Вас може зацікавити