В Україні буде створено хокейну лігу, в якій мають намір виступати 10 команд

Сьогодні в офісі Федерації хокею України під головуванням Анатолія Брезвіна відбулася робоча нарада представників хокейних клубів України.

«Ми тісно співробітничаємо з ініціативною групою, що вийшла з пропозицією проведення чемпіонату під егідою хокейної ліги. Керівником цієї ініціативної групи є відомий хокейний діяч з великим досвідом роботи у хокеї Сергій Гончаров», – повідомив Анатолій Брезвін.

«Мова йде про створення нової ліги. Ми плануємо відмовитися від практики вступних внесків. Ліга візьме на себе оплату суддівства та вже займається розробкою медійної програми. Наша мета – забезпечити телевізійні трансляції матчів на безоплатній для клубів основі», – заявив Сергій Гончаров.

Робочою назвою нової ліги є Українська хокейна ліга. Проте остаточна назва так само як і організаційно-правова форма структури буде відома пізніше.

Своє бажання виступати наступного сезону в національному чемпіонаті висловили 10 команд. Це київські «Компаньйон-Нафтогаз», «Сокіл» та «Дженералз», білоцерківський «Білий Барс», донецький «Донбас», харківське «Динамо», дружківський «Альтаїр», хокейний клуб «Кременчук», дніпродзержинська «Сталь» та львівські «Леви», які планують проводити домашні матчі у столиці.

До 30 червня команди мають письмово підтвердити свою участь у чемпіонаті. До цього часу робоча група направить командам проекти регламентних документів та принципи формування календаря змагань.

Наступна нарада представників клубів запланована на 1 липня. На ній учасники обговорять проект регламенту змагань та питання, що стосуватимуться організації змагань.


Вас може зацікавити