В складі юнацької збірної України – чотири нових гравці

У чеському тренінг-кемпі збірної України (U18), яка продовжує готуватися до італійського чемпіонату світу-2022 у дивізіоні 1B, відбулася невеличка ротація кадрів. До місця базування команди Олександра Бобкіна на зборах у Брумові-Бильнице приєднався квартет нових виконавців, але при цьому два гравці залишили табір синьо-жовтих. До складу українських збірників долучилися оборонець Андрій Пуздрановський (16 років), а також троє нападників – Олександр Гуцу (16), Данило Долін (17) та Павло Кобиков (17).

Вихованець «Білого Барса» Андрій Пуздрановський минулий сезон провів у Молодіжній хокейній лізі України у складі «Легіону». За калуський колектив оборонець набрав 15 (1+14) очок у 18 зустрічах.

Форвард Данило Долін сезон-2021/2022 відіграв у юніорській лізі Австрії за клуб «Оканаґан Європа» та у 43 матчах записав до активу 25 (15+10) очок.

Нападник Олександр Гуцу вже не перший рік виступає в Чехії, але в цьогорічному чемпіонаті великих успіхів не досяг у складі титулованої «Дукли» з Їґлави – 11 ігор, 1 шайба, 5 асистів.

Павло Кобиков почав виступи на дорослому рівні у поточному сезоні, відіграв два десятки зустрічей у складі «Альтаїра» з Дружківки, результативними балами не відзначився.

В обоймі тренерського штабу відзначаємо не лише поповнення, а й втрати. Лави збірної України залишили Назар Бабушкін та Кіріл Касянчук. Тренерський штаб нашої національної команди подякував гравцям за роботу і самовіддачу на зборах та побажав хлопцям успіхів у подальшій кар’єрі.

Нагадаємо, що у першому контрольному матчі у Брумові-Бильнице збірна України U18 здолала чеську команду «Берані» (U19) з рахунком 4:2. Наступний поєдинок українські юнаки проведуть 8 квітня (київський час – 18.00) проти іншого представника Чехії клубу «Робе» зі Вшетина, історія якого розпочалася на початку минулого сторіччя – в 1904 році.

Нагадаємо, що на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В в італійському місті Асьяґо (25 квітня – 1 травня) суперниками українців будуть збірні Італії, Австрії, Угорщини, Словенії та Польщі.


Вас може зацікавити