В Донецьку завершились збори юних голкіперів

Воротарі ДЮСШ №7 міста Донецька цього уїк-енду завершили спеціалізований навчально-тренувальний збір, який було організовано спільними зусиллями школи та хокейного клубу «Донбас». Нагадаємо, що з 2 по 20 червня воротарі різного віку (всього 16 юних воротарів) в режимі щоденних чотириразових тренувань (двічі лід та двічі «земля») займалися під орудою екс-голкіпера ХК «Донбас» Володимира Набокова на ЛСК «Алмаз».

Враховуючи важливість позиції воротаря у сучасному хокеї та недостатню кількість часу, що виділяється на безпосередню роботу з воротарями у вітчизняних ДЮСШ, переоцінити важливість цього заходу неможливо.

Збори в Донецьку проводяться не вперше. Вперше подібний захід відбувся наприкінці червня 2012 року. Тоді заняття тривали тиждень.

Окрім занять із загальної фізичної та спеціалізованої льодової підготовки було проведено ряд теоретичних занять із використанням спеціалізованого відеоматеріалу. Одним із основних аспектів роботи з голкіперами, на думку тренерів, стало проведення різнопланових занять таким чином, щоб кожен тренувальний день не був схожим на попередній.

У підсумку юні голкіпери отримали хороші навантаження, підвищили рівень своїх навичок та підійшли до міжсезоння у відмінних кондиціях.


Вас може зацікавити