В Донецькій області будуть відкриті дві льодові арени
Минуло лише три роки з того часу, коли Президент ФХУ Анатолій Брезвін звернувся до Голови Донецької ОДА- керівника обласної ВЦА пана Павла Жебрівського з проханням дати доручення щодо розв’язання питання побудови на Донбасі арен зі штучним льодом, і вже цієї осени, почнуть  діяти  дві сучасні льодові арени.
26-27 вересня , до дня міста, планується урочисте відкриття споруди в Краматорську, кошти  на будівництво та пусконалагоджувальні роботи якої були виділені з обласного бюджету. Льодовий стадіон відповідає  вимогам й стандартам IIHF, на ньому зможуть займатися хокеєм та іншими льодовими видами спорту мешканці великого машинобудівного центру і, одночасно, не офіційної столиці ювелірних виробів України.
Арена буде вміщувати 450 глядачів, які зможуть спостерігати за іграми місцевої професійної хокейної команди, про заснування якої для розвитку та популяризації хокею в місті, оголосила ініціативна група на чолі з міським Головою Андрієм Панковим.
.
Трохи пізніше, в жовтні, очікується запуск ще одної ковзанки на Донбасі- льодової арени в місті Маріуполь. Її відкриття у десятому за чисельністю місті України- це відмінний результат співпраці держави, місцевої влади та приватного бізнесу. Завдяки зусиллям мера міста- Вадима Бойченка, який особисто опікувався будівництвом, міської влади, яка своєчасно провела відведення земельної ділянки, підвела комунікації та зробила благоустрій прилеглої території та президенту  ХК «Донбас»,Борису Колеснікову,  який взяв участь у  будівництві самої арени, місто сьогодні отримало сучасну спортивну споруду. Mariupol Ice-hall має стати домашньою ковзанкою для однойменного хокейного клубу, який вже заявив про свій намір взяти участь в чемпіонаті України сезону 2020-21 років та, одночасно, на його базі міська  влада планує відкрити дві ДЮСШ: з хокею та фігурного катання.
Будівництво подібних споруд відповідає вимогам сьогодення та є дуже важливим кроком в плані повернення територій Донбасу до нормального, мирного життя і є одним із найважливіших чинників, які підтверджують, що життя, здоров’я, добробут та дозвілля місцевих мешканців є одним із пріоритетних напрямків сьогоднішньої державної політики.
 
Фото з офіційного сайту XSport
 
   

Вас може зацікавити