В Богуславі урочисто відкрито льодову арену «Льодограй»

6 листопада 2014 року у м. Богуславі Київської області відбулася урочиста церемонія відкриття комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з зимових видів спорту та універсального навчально-тренувального центру «Льодограй».

Участь у заході взяли міський голова Богуслава В’ячеслав Дяченко, голова ФСТ «Динамо» Віктор Корж, президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» Андрій Урядов, президент Української федерації фігурного катання Євген Ларін, виконавчий директор Федерації хокею України Сергій Коваль, перший заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Вишняк та багато інших.

У своєму виступі Сергій Коваль відзначив важливість появи НТЦ «Льодограй» та висловив впевненість у тому, що підйом вітчизняного хокею відбудеться за рахунок розвитку цього виду спорту в регіонах. Також виконавчий директор Федерації хокею подарував юним хокеїстам хокейне екіпірування та вручив сувенірну ключку капітану місцевої аматорської команди.

«Сьогодні я передаю вам сувенірну ключку від президента нашої Федерації Анатолія Брезвіна. Сприймайте її як приз. Я ж бажаю вам, щоб ця ключка стала першою з численних призів та трофеїв, які виграють богуславські хокеїсти як на всеукраїнських змаганнях, так і на міжнародній арені», – зазначив Сергій Коваль.

Після теплих слів та побажань з боку високоповажних гостей організатори надали слово тим, заради кого й будувався комплекс: свою майстерність демонстрували юні вихованці СДЮШОР «Сюїта» з фігурного катання на ковзанах під керівництвом ЗМСУ, неодноразового чемпіона та призера чемпіонатів Європи з фігурного катання на ковзанах Дмитра Дмитренка, а юні хокеїсти столичних шкіл «Сокіл-Київ» та «Крижинка» провели показовий хокейний матч.

Що ж до хокею в Богуславі, то юних богуславців до великих здобутків на льодових аренах світу готуватиме екс-гравець національної збірної команди України Олександр Матвійчук. Також в найближчий час планується створення хокейних спецкласів у Миронівці та інших близько розташованих містах.


Вас може зацікавити