Уже 21 серпня стартують перші суддівські збори в сезоні 2021/2022

Броварський «Термінал» прийме перші збори суддів у прийдешньому змагальному сезоні 2021/2022. 

У навчально-тренувальному процесі візьмуть участь 34 спеціалісти, які перебуватимуть у карантинному «баблі» задля уникнення випадків зараження COVID-19.

У період із 21 до 23 серпня хокейні арбітри першої та другої категорії братимуть участь як у теоретичних, так і в практичних заняттях на льоду. Під час зборів будуть розглянуті нововведення в правилах із хокею від Міжнародної федерації (IIHF) та відпрацьовано помилки, допущені в попередніх сезонах. 

Під кінець навчально-тренувального процесу всі учасники мають скласти відповідні нормативи та пройдуть ліцензування, яке дозволить їм у майбутньому працювати на матчах чемпіонату України серед чоловіків і жінок, юнацької національної першості та на іграх дитячих команд. 

«Разом із іншими арбітрами ми будемо напрацьовувати однакове трактування правил, аби команди розуміли, як їх судять, щоб виникало менше конфліктних ситуацій. Очікую, що хлопці приїдуть на збори вже у хорошій фізичній формі, підтягнуть теоретичні знання. Дуже сподіваюсь на хороші результати як у теорії, так і на практиці т на те, що хлопці ввійдуть у новий сезон із хорошою базою знань і зі старту показуватимуть якісне суддівство», – зазначив голова суддівського комітету Федерації хокею України Максим Урда.  

Нагадаємо, що ліцензії судій мають категорію «А», «В» і «С». Чим вища категорія, тим більшу кількість матчів і престижніший рівень змагань зможе обслуговувати арбітр.


Вас може зацікавити